Hüvelyi ultrahang miatti kérdések

Tisztelt Doktor Úr!
Írtam már egyszer Önnek a menstruációs problémámról - a véres lett a bugyim és vízszerű folyásról, és azt írta, hogy valószínű, hogy a vizsgálat miatt volt. Köszönöm a választ.
Ez elmúlt, de 8-án nagyon megvéreztem (szerintem menstruáció, bár csak az 1 nap tartott) olyan sok volt, mintha dézsából öntötték volna, de csak reggel, délelőtt.
Másnap tudtam menni hüvelyi ultrahangra, ahol cisztát állapítottak meg, és azt mondta az orvosom, hogy egyelőre nem lesz labor, mert oda is akart elsején küldeni, hanem telefonáljak neki a menstruációm első napján vagy másnap.
A papíromra ezt írta:
Az uterus sagitális átmérője 45 mm
Endometrium vastagsága 12 mm
Jobb oldali ovariumba 45 mm-es bevérzett tüsző.
A kismedencében egyéb kóros nem ábrázolódik.
Menses után kontroll.
Kicsit aggódom. Egyrészt vállalhatok-e majd gyereket, ha akarok (bár más betegségeim - epilepszia, pszichózis, depresszió, személyiségzavar - is vannak),de gyógyszeres kezelés alatt állok és, hogy mikor lesz a kontroll, mert össze-vissza van a menstruációm.
33 éves vagyok.
Ön szerint vállalhatok gyereket majd? Miért kérte az orvosom menstruáció utánra közvetlenül a kontrollt? Nőhet ez a ciszta annyi idő alatt? Mennyit? Most volt ez a nagy vérzés, amit menstruációnak gondolok meg rendes február 20-25-ig.
Elvileg 19-én vagy 24-én kell megjönnie, ha a februárit számolom csak annak.
Köszönöm, ha válaszol a kérdéseimre!


Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István - szülész-nőgyógyász válasza:

Leírásában semmi nincs, ami miatt ne vállalhatna majd gyermeket.
Üdvözlettel: Dr. Tekse István

 

Te is kérdeznél? Dr. Tekse István neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"A párom és én már egy ideje dolgozunk azon, hogy babánk legyen - eddig sajnos nem jártunk sikerrel. Most végre megtaláltam ezt az oldalt, amelyik profi módon tud nekünk segíteni."

S. Anna
Budapest

Lájkolj minket!