Hosszú hatású fogamzásgátló injekció abbahagyása

Tisztelt Doktor úr,
2015.március óta kaptam a DEPO PROVERA injekciót, mindössze 3 alkalommal. Tüneteim: 3 hetes intenzív-erős vérzés, hőhullámok, gyengeség, szédülés. Menzesz fokozatosan múlt el hónapról hónapra, közben két hónapban erős 2-3 napos menzesz.
Az injekció abba hagyását követően nem jött még meg rendesen. Voltam női hormon vizsgálaton, ahol annyit állapítottak meg, hogy idézem az orvost: takaréklángon működő petefészkem van" elkeseredtem :(
A hormonprofil 2 vérvételének eredménye a következő:
LH: 3,90
FSH: 6,90
Prolaktin: 77
Ösztradiol: 201,50
Progeszteron: 2,37
Tesztoszteron: 1,05
A TSH rendben van.A vörösvérsejtek kicsit kevesebbek, de csak minimálisan. A VAS alacsony.
Olvastam hallottam, hogy a DEPO PROVERA mellett kb.6-8 hónap is lehet a menzesz vissza állása, mire az kiürül a szervezetből. (Utoljára aug.közepén adták be).
Szeretnék gyereket a párommal, már tervben van...de így félek!
Vasat és Folsavat kezdtem el szedni, valamint TRISEQUENS filmtablettát írtak fel, amelyet elolvasva a mellék hatásoktól megijedtem és nem merem beszedni, további konzultáció nélkül!
34 éves vagyok, bízom abban minden helyre jön mielőbb....bízzam a természetre, vagy ez a Trisequens megbízható gyógyszer és helyre állhat a menzeszem?és lehetek még talán terhes is?
Válaszát megköszönve,
Tisztelettel:
motoros lány


Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István - szülész-nőgyógyász válasza:

Kedves Kérdező!
A Trisequens nem fogja "beindítani" a petefészkét, ne szedje.
Érdemes lenne 10 napos progeszteron kúra után a megvonásos vérzést követően 2-5. napi hormonprofilt nézni (ebből lehet igazán látni, hogyan áll a hormonháztartása).
Ne aggódjon, nem fog így maradni!
Üdvözlettel Dr. Tekse István
www.szulesz-nogyogyaszt.hu

 

Te is kérdeznél? Dr. Tekse István neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Majdnem négy évi várakozás után fogant meg a kisbabánk. A tervezettbaba.hu-n 7 hónapig kísértem figyelemmel a ciklusomat és az ovulációs idők meghatározása is biztosan sokat segített, hogy most már én is anyuka lehetek. Jelenleg 15 hetes vagyok. Mindenkinek kívánom, hogy sikerüljön!"

Galagonya

Lájkolj minket!