Hormontartalmú gyógyszerek

Tisztelt Doktor Úr!
33 éves vagyok, fogamzásgátlót nem szedek, a ciklusaim mindig 32-35 naposak, előtte 2 héttel mellfeszüléssel, hüvelyszárazsággal és barnázással. Az éves szűréseken sohasem találtak problémát. Ennek ellenére hónapok óta nem tudok teherbeesni, és az ovulációs tesztek nem mutattak tüszőérést. Az orvos a hónapban a 18.napon szintén csak sok kis tüszőt látott (10mm endometrium mellett), ezért PCOS-re gyanakszik. Azóta IR vizsgálaton már voltam (éhgyomri cukor:5, Inzulin0': 3,5, 60': 21 120': 11 2-23 refernciatartományban) illetve a ciklus elején elkezdtem nagydózisú B, C, D, E vitamint, vasat, Elevitet valamint barátcserjét szedni, a 2. felétől palástfűteát inni. A hüvelyszárazság elmúlt, ahogyan a mellfeszülés is, viszont jelenleg 40. napja nem jön meg. (egyedül a 30. napon volt egy apró rózsaszín folt) Hormontesztet kiírtak, de így nem tudom elkezdeni. Kérdéseim a következők: Mivel hozhatnám meg a vérzést? Ha esetleg hormontartalmú gyógyszerrel hozzák meg, akkor annak lesz hatása a hormontesztekre, nem lesz hamis eredmény miatta? Létezik, hogy a barátcserje a ludas? Abbahagyjam a pozitív hatásai ellenére? Mit javasolna következő lépésnek a hormontesztek mellett? Érdemes-e progeszteron krémmel vagy egyéb vitaminnal is támogatnom a peteérést?
Köszönöm!


Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István - szülész-nőgyógyász válasza:

Kedves Kérdező!
Komplett endokrin kivizsgálást javasolnék. Ha szükséges, akkor ovulációt kell indukálni, nem vérzést meghozni progeszteron krémmel.
Üdvözlettel Dr. Tekse István
www.szulesz-nogyogyaszt.hu

 

Te is kérdeznél? Dr. Tekse István neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Sziasztok! Mariann vagyok 38 éves. Mi a párommal több mint egy éve próbálkoztunk míg rá nem találtam erre az oldalra. Nagyon sokat köszönhetek neki és az itt együttműködő orvosoknak is. Hála Istenek 5 hetes terhes vagyok! Ez mindössze 4 hónap alatt sikerült. Ne aggódjatok, mindenkinek sok sikert kívánok! És köszönöm még egyszer a tervezettbaba.hu-nak :)))"

Mariann74

Lájkolj minket!