Hormonszint és terhesség

Tisztelt Doktor úr!
2 napja volt egy missed ab műtétem. 8 hetes voltam.
A kérdésem az lenne hogy amikor felhívtam az orvosomat 5 hetesen és barnáztam kicsit. Mondta menjek el hozzá. 6 hetesen tudtam menni. Írt fel ultrogestan tablettát amit folyamatosan szedtem és úgy éreztem mintha inkább több lett volna a barnázás.
Lehetséges hogy már késő volt mire neki álltam szedni?
Mikor még nem tudtam, hogy terhes vagyok voltam hormon vizsgálaton ahol a progeszteron szintem 2 volt.
Utána 1-2 hét múlva elmentem csináltattam egy vérvételt ahol 21.2 volt a progeszteron de akkor már terhes voltam csak én nem tudtam.
05.23-án volt a vérvétel. Utolsó menszeszem 05.03-án volt. Lehetséges hogy kevés volt ez a hormon és azért ment el a terhesség?
Köszönöm válaszát.


Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István - szülész-nőgyógyász válasza:

Kedves Kérdező!
A terhességek több mint a fele genetikai okok miatt nem fejlődik tovább. A hormonvizsgálatok terhesség alatt félrevezetőek, nem gondolom, hogy a késői kezdés lett volna a gond.
Üdvözlettel: Dr. Tekse István
www.szulesz-nogyogyaszt.hu

 

Te is kérdeznél? Dr. Tekse István neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Köszönöm a tervezettbaba.hu-nak! 3 vetélés után találtam az oldalra, azt hittem már a teherbe esés sem fog menni ennyi műtét után. Már a 2. hónap után sikerült! Köszönöm az oldalnak, hogy ilyen érthetően leírják mi miért van és hogy melyik hormon mit okoz. Igazából egy érdekes kísérletnek indult részemről de már a 13. hétben vagyok! Köszönöm még egyszer. :) Sok sikert kívánok a többi "babavárónak" is!"

BMZS77

Lájkolj minket!