Herevisszér-tágulat - meddig lehet halogatni a műtétet?

Tisztelt Doktor Úr!
Köszönöm a gyors válaszát. Újra elküldtem Önnek az adatokat, csak annyi lenne még a kérdésem, hogy így ezzel a problémával meddig lehet a párom, azaz mennyit lehet halogatni?
A páromnál bal oldali here visszértágulat áll fenn. Volt urológusnál, spermatogram vizsgálaton, laborban. A következő eredmények lettek: Peroxidáz teszt negatív, a lecentrifugált minta üledékében spermiumot nem találtunk. sp mennyisége: 5.5, ph: 8.0, elfolyósodás 40 perc. FSH 8,62 mIU/ml, luteinizáló hormon: 6,52 mIU/ml, totál tesztoszteron: 10,96 nmol/L. Azoospermia.
köszönöm előre is


Dr. Szabó Ferenc andrológus, urológus

Dr. Szabó Ferenc - andrológus, urológus válasza:

Kedves Adrienn87!
Halogatni lehet, nem fog tovább romlani az állapota. A párja esetéről személyes vizsgálat nélkül nem tudok nyilatkozni. A teljes képhez szükséges lenne ultrahanggal megnézni, ill. genetikai vizsgálatra (Y kromoszóma mikrodeléció és kariotipziálás).
Ezek birtokában lehet eldönteni a további lehetőségeket.
Tisztelettel: Dr. Szabó Ferenc

 

Te is kérdeznél? Dr. Szabó Ferenc neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Pozitív lett a tesztem, aminek nagyon örülünk. Sokat tanultam Önöktől és azoktól a felhasználóktól akik mindennapi tapasztalataikat megosztják a Fórumon. Első hónapban használtam ezt az oldalt és sikerült a baba. Biztatásként 39 éves vagyok és van esély ebben a korban is. Bár egészségesen élek, sok stresszben dolgozom, ettől függetlenül mindenkit bíztatok. Sok sikert mindenkinek. Köszönöm, hogy van ez az oldal!"

Csisze

Lájkolj minket!