Herebiopszia

Kedves Doktor Úr!
Nagyon köszönöm megtisztelő válaszát! Az ön által említett kérdések közül van amire tudok válaszolni.
Hormonok: FSH: 25,6 IU/L, LH: 8,8 IU/L, Prolactin: 254 mIU/L, Ösztradiol: <73,4 pmol/L, Tesztoszteron: 2,85 nmol/L.
Miért kap Puregont alacsony az FSH-ja? Nem alacsony, sőt magas. Mi kérdeztük meg az orvost, hogy hallottunk pl térkép biopsziáról, vagy mellékhere biopsziáról vagy injekcióról, bármi ami beválhat. Erre azt mondta az orvos, hogy próbáljuk meg kb 3 hónapig ezt az injekciót, mert az segíthet, a többi nem.
Milyen típusú azoospermiát igazoltak elzáródásos vagy nem elzárodásosat? Semmilyent, legalábbis leleteken ilyen adat nem szerepel, velünk sem közöltek ilyet. Nem tudom ezt hogyan lehet megállapítani sajnos.
Mindkét heréből történt biopsza? Igen, első alkalommal mindkét here Johnssen score alapján 7,8, a már leírt részletekkel. Második alkalommal a jobb here volt ugyanilyen eredményű, a bal here 5,6 értékű, de mindkét szövettani kiértékelésben a jobb oldali here volt strukturáltabb, jellemzőbb, az előzőekben leírt jellemzéssel.
Az biztos, hogy a következő biopszia során fagyasztani kell, vagy azonnal felhasználni. KAÁLI intézetbe járunk ezzel párhuzamosan, de ott azt mondták, hogy míg a férjem oldala le nem tisztázódik addig várjunk. Doktor úr szerint van más lehetőség vagy kezelés vagy természetes gyógymóddal rásegítésre lehetőség?
Nagyon köszönöm megtisztelő válaszát! Üdvözlettel: Inbeko


Dr. Szabó Ferenc andrológus, urológus

Dr. Szabó Ferenc - andrológus, urológus válasza:

Tisztelt Inbeko!
25-ös FSH melett a Puregonnak nem sok indokát látom. A tesztoszteron szint nagyon alacsony inkább ezt kellene emelni (HCG-vel vagy Armidexel alacsony dózisban).
Legjobb eredménye mikrosebészeti herebiopsziának van, ilyen műtét a SE Urológiai Klinkán végeznek Bp-en.
Tisztelettel: Dr. Szabó Ferenc

 

Te is kérdeznél? Dr. Szabó Ferenc neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Örömmel jelzem, hogy tegnap megtörtént az orvosi vizsgálat és hivatalosan is babát várok! 7 hetes és csak úgy zakatolt a kis szíve! :D Köszönöm nektek TervezettBaba.hu a segítséget! :D"

valaki1985

Lájkolj minket!