Gyermekvállalás kemoterápia után

Tisztelt Doktor Úr!
Párom 38, én 37 éves vagyok, gyermeket szeretnénk. Egy évvel ezelőtt három ciklusos kemoterápiát kapott here daganat miatt, majd az egyik herét eltávolították. Sperma fagyasztásra nem volt lehetőségünk, mert a daganat mérete miatt rögtön meg kellett kezdeni a kemoterápiát, ondó viszont nem ürült neki, és most sem ürül. Milyen vizsgálatra és mikor érdemes menni? Úgy informáltak minket, hogy here biopsziával lehet gyermekünk, de évekig ne akarjunk, mert gond lenne. Genetikai vagy más jellegű vizsgálatra menjünk? Úgy tudjuk, egyelőre nagy eséllyel beteg gyermek születhetne.
Köszönöm segítségét!


Dr. Szabó Ferenc andrológus, urológus

Dr. Szabó Ferenc - andrológus, urológus válasza:

Kedves Kérdező!
Kemoterápia után 3 évig nem javasolt a gyermekvállalás. Ha hasi műtét is történt, és sérült a gerinc előtti idegdúc, sajnos retrograd ejakuláció alakul ki. Későbbiekben, ha van spermium, akkor spermiumDNS fragmentációs vizsgálat elvégzése javasolt.
Dr. Szabó Ferenc

 

Te is kérdeznél? Dr. Szabó Ferenc neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Én is elmonhatom a nagy hírt, hogy 7 hónapi próbálkozás után, sikerült teherbe esnem. A weboldalatok segítségével, a pontos hőmérőzéssel és lejegyzésével meg tudtam határozni, mikor történik az ovuláció, ami az én esetemben kiderült, nem a középidőben van, hanem utána...DE segítségetekkel már az első hónapban megfogant a Kisbabánk! Most már "csak" vigyáznunk kell rá, hogy minden a legnagyobb rendben legyen a következő még 8 hónapban! Köszönöm!"

Menor

Lájkolj minket!