Gyermekvállalás kemoterápia után

Tisztelt Doktor Úr!
Párom 38, én 37 éves vagyok, gyermeket szeretnénk. Egy évvel ezelőtt három ciklusos kemoterápiát kapott here daganat miatt, majd az egyik herét eltávolították. Sperma fagyasztásra nem volt lehetőségünk, mert a daganat mérete miatt rögtön meg kellett kezdeni a kemoterápiát, ondó viszont nem ürült neki, és most sem ürül. Milyen vizsgálatra és mikor érdemes menni? Úgy informáltak minket, hogy here biopsziával lehet gyermekünk, de évekig ne akarjunk, mert gond lenne. Genetikai vagy más jellegű vizsgálatra menjünk? Úgy tudjuk, egyelőre nagy eséllyel beteg gyermek születhetne.
Köszönöm segítségét!


Dr. Szabó Ferenc andrológus, urológus

Dr. Szabó Ferenc - andrológus, urológus válasza:

Kedves Kérdező!
Kemoterápia után 3 évig nem javasolt a gyermekvállalás. Ha hasi műtét is történt, és sérült a gerinc előtti idegdúc, sajnos retrograd ejakuláció alakul ki. Későbbiekben, ha van spermium, akkor spermiumDNS fragmentációs vizsgálat elvégzése javasolt.
Dr. Szabó Ferenc

 

Te is kérdeznél? Dr. Szabó Ferenc neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy elmondjam, én is babát várok! 3 hónapig vezettem a grafikont, és nagy nagy köszönettel tartozom a tervezettbaba.hu oldalnak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy megismerhessem a szervezetem működését, az ovulációm pontos időpontját. Továbbá köszönöm, hogy a szinte végtelennek tűnő kíváncsiságomat és érdeklődésemet gyors, szakszerű válaszokkal igyekeztek kielégíteni. Még egyszer köszönöm, és mindenkinek ajánlom, aki babát szeretne! "

Erika

Lájkolj minket!