Esély a spontán teherbeesésre

Kedves Doktor Úr!
Párommal 1,5 éve próbálkozunk, eddig sikertelenül. Részemről (35) úgy tűnik minden rendben, nála (40) pedig spermavizsgálaton asthenozoospermia-t állapítottak meg. Ülőmunkát végez, nem dohányzik.
5 napos megtartóztatás utáni eredmények:
43,25 M/ml. asthenozoospermia. PrM:15,5% TM: 33,0% NM: 4,0%
TSC: 114,7 M
CASA PrM: 17%
Fvs: 0,55 M/ml
Cooper t.: 12%
TMSC:35,48 M
TPMSC: 17,20 M
TMNC: 1,42 M
PMN vizsgálat eredm: 17,00 ng/ml.
ROS:
ROS+ spermiumok aránya az összes spermiumon belül: 47,7% közepes-alsó tartomány
Sejtekben lévő szabadgyök mennyisége: 1625 közepes-alsó tartomány, maximálisan mért mennyiség 9,7 %-a
Összességében a szabadgyök tartalom: 77503 közepes-alsó tartomány
Az andrológus 3 havi inozitol kezelést javasolt, de nem ajánlotta pontosan melyik terméket érdemes megvenni, végülis a helyi patikában a Normoxilt-t szerezte be. Ez megfelelő-e a 3 hónapra? Ha nem, Doktor Úr melyiket ajánlaná? E mellé milyen vitamint szedjen még, hogy több legyen a mozgó spermium? A FER14-ről jókat olvastunk.
Még egy utolsó kérdés: ezekkel az eredményekkel van-e esély spontán teherbeesésre?
Tanácsait előre is nagyon köszönjük!


Dr. Szabó Ferenc andrológus, urológus

Dr. Szabó Ferenc - andrológus, urológus válasza:

Kedves Kérdező!
A Fer 14 jó lesz az inozitol mellé.
Üdvözlettel,
Dr. Szabó Ferenc

 

Te is kérdeznél? Dr. Szabó Ferenc neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Másfél év próbálkozás után, végre az én tesztem is két csíkos lett. Köszönet a Tervezettbaba-nak, itt derült ki, nem akkor van peteérésem amikor azt én gondoltam, hanem előbb!"

timcsike0718

Lájkolj minket!