Eredmények kiértékelése

Tisztelt Doktor Úr!
Meddőségi kivizsgálásra járok. A következő laborleletek érkeztek. Szeretném kikérni az Ön véleményét, hogy ezek alapján mit javasolna kezelés céljából? Segítségét előre is köszönöm.
Protrombin-INR 0,92
Normál tartomány : 0,9..1,1
Terápiás tartomány: 2,0..4,5
Protrombin idõ 7,94 s 7,70 - 9,70
APC rezisztencia 6,99 Negatív 1,800 -
Glükóz (fluoridos csõ) 5,2 mmol/L 3,5 - 6,1
TSH 5,267 mIU/L * 0,400 - 4,000
Szabad T4 10,07 pmol/L 7,75 - 15,21
Szabad T3 6,18 pmol/L * 3,80 - 6,00
Anti-TPO 0,4 U/mL 0,0 - 9,0
Prolaktin/CLIA (DXI 800) 506,3 mIU/L
Referencia nem terhes esetben: 70,8..566,5
Progeszteron 78,5 nmol/L
follikuláris fázis : 0,98 - 4,83 nmol/l
luteális fázis : 16,40 - 59,02 nmol/l
posztmenopauza : <0,25 - 2,48 nmol/l
I. trimeszter : 15,04 - 161,35 nmol/l
II. trimeszter : 61,72 - 144,05 nmol/l
Total 25-OH D-Vitamin (CLIA/LIAISON) 63,7 nmol/L
D-vitamin hiány (< 25 nmol/L)
Elégtelen mennyiség ( 25 - 75 nmol/L)
Megfelelõ szint ( 75 - 250 nmol/L)
Túlzott bevitel ( > 250 nmol/L)
Glükóz 30' (glükóz terhelés után) 9,4 mmol/L * 3,1 - 8,5
Glükóz 60' (glükóz terhelés után) 9,5 mmol/L 3,1 - 10,5
Glükóz 120'(glükóz terhelés után) 7,5 mmol/L * 3,1 - 7,5
Inzulin 2,6 mIU/L 1,9 - 23,0
Inzulin 30'(glükóz terhelés után) 28,0 mIU/L
Inzulin 60'(glükóz terhelés után) 31,6 mIU/L
Inzulin 120'(glükóz terhelés után) 23,7 mIU/L
HOMA-IR 0,6 - 4,4
LH 6,00 U/L
follikuláris fázis : 2,12 - 10,89 U/l
ovulációs fázis : 19,18 - 103,03U/l
luteális fázis : 1,20 - 12,86 U/l
posztmenopauza : 10,87 - 58,64 U/l
FSH 8,42 U/L
follikuláris fázis : 3,85-8,78 U/L
ovulációs fázis : 4,54 - 22,51 U/L
luteális fázis : 1,79 - 5,12 U/L
posztmenopauza : 16,74 - 113,59 U/L
Ösztradiol 138,9 pmol/L
follikuláris fázis : 99,1 - 447,9 pmol/l
ovuláció fázis : 348,7 - 1589,5 pmol/l
luteális fázis : 179,9 - 1068,3 pmol/l
posztmenopauza : <73,42 pmol/l
Tesztoszteron 2,1 nmol/L 0,4 - 2,6
Anti-Müllerian Hormon 2,37 ng/ml 0,17 - 7,37
HBsAg kimutatása/ECLIA (Cobas) 0,478 COI
Negatív (nem reaktív, COI < 0,9). HBV szeronegativitás.
Interpretáció Hepatitis B vírus vizsgálathoz
Életkora alapján - az általános iskola 7. osztályában hepatitis B ellen vakcinálták.
A védettség tényleges létrejöttének ellenõrzése anti HBs vizsgálattal történik.
anti-HCV kimutatása/CLIA (DXI 800) 0,060 COI
Negatív, nem reaktív COI < 0,9). HCV ellenes antitest a mintában nem mutatható ki,
szeronegativitás.
HIV Ag/AT meghatározása/ECLIA (Cobas) 0,313 COI
Negatív (nem reaktív, COI < 0,9) HIV-1 antigén és HIV-1/2 specifikus antitest a
mintában nem mutatható ki, szeronegativitás.
Megjegyzés
Aktuális HCV, HIV fertõzés kizárása 2 idõpontban levett vérmintából, un. savópár
vzsgálattal történik. Ablakperiódusok: 3 hónap, ill. 2-3 hét.
--------------------------------------------------------------------


Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István - szülész-nőgyógyász válasza:

Kedves Kérdező!
Az TSH 5,2 miatt endokrinológiai kontroll javasolt. A többi eredmény lényegében rendben van.
Üdvözlettel: Dr. Tekse István
www.szulesz-nogyogyaszt.hu

 

Te is kérdeznél? Dr. Tekse István neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy elmondjam, én is babát várok! 3 hónapig vezettem a grafikont, és nagy nagy köszönettel tartozom a tervezettbaba.hu oldalnak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy megismerhessem a szervezetem működését, az ovulációm pontos időpontját. Továbbá köszönöm, hogy a szinte végtelennek tűnő kíváncsiságomat és érdeklődésemet gyors, szakszerű válaszokkal igyekeztek kielégíteni. Még egyszer köszönöm, és mindenkinek ajánlom, aki babát szeretne! "

Erika

Lájkolj minket!