Endometriózis műtét után vagyok, hormoninjekció kúrát kapok, végezhetem az Aviva tornát?

Kedves Julianna!
Nagyon felkeltette az Aviva torna az érdeklődésemet, ugyanakkor teljes a bizonytalanság bennem az alábbiak miatt: 34 éves nő vagyok, nagyon szeretnénk már babát, de eddig kétszer laparoszkópiáztak; tavaly ciszta, idén pedig endometriózis miatt. A mostani műtét során III. fokú endometriózist diagnosztizáltak, illetve a jobb oldali petevezetőm elzáródását (a balban volt a ciszta és az endometriózis is). A bizonytalanságom konkrét oka az, hogy a 2. laparoszkópia pont 1 hete volt (mikor lehet elkezdeni a tornát frissen műtötten?). Másik kérdésem, hogy az orvos 6 hónapos hormoninjekció-kúrát írt elő, amit január közepén kellene kezdenem és a 6 hónap letelte után IVF-et javasolt. Itt kezdődik a dilemmám: ha a természetes gyógymódok mégsem segítenének, akkor hogyan magyarázom meg a dokinak, hogy miért nem kezdtem el az injekciókat??? Bocsánat a hitetlenkedésemért, de már benne vagyok egy orvosi kezelési folyamatban, viszont az Avivához is idő kell, hogy használhasson, nekem viszont hamarabb kellene döntést hoznom, hogy vállalom-e az injekciókúrát...?! Válaszát előre is köszönöm!
RéSziporka


Tóth Julianna Az Aviva Netzwerk Austria hivatalos oktatója

Tóth Julianna - Az Aviva Netzwerk Austria hivatalos oktatója válasza:

Kedves Hölgyem, ha endometriózis áll fenn, akkor nem javaslom a tornát, de mivel önt megműtötték, ezért amint lehetséges tornáznia - orvosi javaslat szerint -, akkor már el is kezdheti a tornát. De önnek szívesen ajánlanék a torna mellett más alternatív megoldást is, amiről szívesen tájékoztatom, ha ír nekem levelet privátban. Addig is mérsékelje a hús és tejtermék fogyasztását, mivel ezek a hormonális egyensúly kibillenéséért is felelősek lehetnek. A teljes endometriózis diétában ezen felül kerülni kell még a glutént, a szóját és a cukrot. Az anyagcsere alapú hormonális betegségeknél fontos, hogy a gyógyulás érdekében az életmódon is változtassunk. Az alternatív hormon-kezeléssel és a táplálkozás betartásával 3-4 hónap alatt teljesen meg lehet belőle gyógyulni! De egy hónapon belül is már javulás állhat be, mely megkönnyíthetné a döntését a továbbiakban. Várom levelét az avivastudio@gmail.com-ra és megbeszéljük a részleteket. Minden jót addig is!

Üdvözlettel,
Tóth Julianna
AvivaStudio.hu

 

Te is kérdeznél? Julianna neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Ahhoz, hogy bekövetkezzen az a csoda, amit áldott állapotnak hívunk, hihetetlenül sok dolognak kell hibátlanul működnie. Sajnos, ezek a dolgok néha el is romolhatnak. Napjainkban nagyon sokan és kiválóan foglalkoznak az egyes részterületekkel, de az ember egészét csak ritkán látják. Ebben van nagy segítségünkre egy olyan, az egyes szakértőktől és intézetektől független portál, a TervezettBaba.hu, ami segít a sok információt egységes egésszé varázsolni, és így hatékonyan használni."

Dr. Szakács Zoltán
szülész-nőgyógyász főorvos, meddőségi specialista
Kelen Magánkórház

Lájkolj minket!