Endometriózis esetén végezhető az Aviva torna?

Kedves Julianna!
2012-ben endometriózissal műtöttek (petefészek és hólyag területén volt), ami 3 hónap múlva újra kialakult a méhszalagon. Ez után 6 havi hormoninjekció következett.
2014 őszén petevezető átjárhatósági vizsgálaton is voltam-nehezen ugyan de átjárhatóak voltak a petevezetők.
Jelenleg nem lehet kijelenteni, hogy meggyógyultam volna, de nem is igazolható a jelenléte.
Babát szeretnénk, de a hormonszintmérés és az UH szerint nincs peteérésem.
Ciklusaim 28-34 naposak.
Szeretném megkérdezni Öntől, hogy ilyen esetben is javasolt a torna, hogy nem támasztható alá, hogy jelenleg fennáll e az endometriózis, vagy csak ártanék magamnak a tornával?
Előre is köszönöm a válaszát!
"Aranyhal"


Tóth Julianna Az Aviva Netzwerk Austria hivatalos oktatója

Tóth Julianna - Az Aviva Netzwerk Austria hivatalos oktatója válasza:

Kedves Aranyhal, tény, hogy egyre többen tornáznak ma már endometriózisra is. Leginkább olyanok, akik a test természetes gyógyulásában hisznek. Én egyelóre óvatos vagyok és egy orvoshoz szoktam elküldeni a vendégeimet, aki megnézi, hogy hol is van ez - okozhat-e problémát egy hasi vérbőséget okozó torna, az adott állapotban. Ha az orvos nem lát problémát, abban az esetben magam is ajánlom a tornát, viszont progeszteron krém használata mellett. Pusztán azért, mert ez a betegség egy komoly hiányállapottal jár, így időt is nyerhetünk. Hamarabb be tud állni egy egyensúlyi állapot. Mivel az endo együtt jár mindig egy anyagcsere betegséggel is, ezért a táplálkozást mindenképpen javasolt átvizsgálni, egészségesebbé tenni.
Örömteli gyógyulást kívánok!
Üdvözlettel, Tóth Juli, www.avivastudio.hu

 

Te is kérdeznél? Julianna neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Ahhoz, hogy bekövetkezzen az a csoda, amit áldott állapotnak hívunk, hihetetlenül sok dolognak kell hibátlanul működnie. Sajnos, ezek a dolgok néha el is romolhatnak. Napjainkban nagyon sokan és kiválóan foglalkoznak az egyes részterületekkel, de az ember egészét csak ritkán látják. Ebben van nagy segítségünkre egy olyan, az egyes szakértőktől és intézetektől független portál, a TervezettBaba.hu, ami segít a sok információt egységes egésszé varázsolni, és így hatékonyan használni."

Dr. Szakács Zoltán
szülész-nőgyógyász főorvos, meddőségi specialista
Kelen Magánkórház

Lájkolj minket!