Elhízás és elmaradt menstruáció

Tisztelt Doktor Úr!
18 éves koromban elkezdtem szedni fogamzásgátlót orvosi ajánlásra (semmilyen tesztet nem végzett) mivel rendszertelenül menstruáltam több havonta, több hetet, fájdalmasan. Szőrös volt az egész lábam és kezem. Onnantól kedve egészen fél évvel ezelőttig szedtem (most 22 éves vagyok), babát szeretnénk a párommal. A gyógyszer szedése 2 hónapra szakadt meg 2012-ben gerincsérv műtét miatt. 3 év alatt híztam 30 kilót és mindig csak több lesz. Most 108 kg vagyok. Egy éve elkezdtem nagyon pattanásos lenni, ez szerintem betudható az új stresszes munkámnak. Abba hagytam a fogamzásgátlót és fél éve nem menstruálok. Körülbelül 3 hónapja 2 hétig szédelegtem, homályos volt a látásom, de ez elmúlt. Voltam nőgyógyásznál, azt mondta fogyjak le, mert kövér vagyok- szó szerint. Csinált egy vizsgálatot: éretlen petéket mutatott ki, majd gyógyszert írt fel, hogy megjöjjön, meg is jött másfél napra. Azóta ismét semmi. Mi lehet a baj?


Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István - szülész-nőgyógyász válasza:

Kedves Dodóci!
Nagy valószínűséggel - biztosan - endokrinológiai probléma áll a háttérben. Meddőségben is járatos endokrinológusnál mindenképp javasolt a konzultáció.
Üdvözlettel: Dr. Tekse István

 

Te is kérdeznél? Dr. Tekse István neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Én is szeretném megköszönni az oldalnak, hogy figyelemmel tudtam kísérni a ciklusom a hőmérséklet vezetésével. 2 hete teszteltem pozitívat, és ma voltam orvosnál, a 7. hét elején járok. Most már elhiszem, hogy tényleg terhes vagyok. Köszönöm!"

kicsiila

Lájkolj minket!