A kérdés:

Tisztelt Szabó Ferenc Doktor Úr!
38 éves tökéletesen egészséges férfi vagyok. Párommal babát tervezünk és szeretnék mindent megtenni, ami rajtam múlik.
Körülbelül 15 éve ismertem meg a gát (MDP pont) nyomásával történő magömlés nélküli orgazmus módszerét és szinte mindig alkalmazom. Előfordul, hogy akár hetekig - mind a párommal történő együttlétek során, mind önkielégítés alkalmával - ejakuláció nélkül jutok a csúcsra. Nemrég olvastam, hogy a spermium felgyülemlése problémákat okozhat és pár naponta érdemes lenne "megcsapolni".
Hangsúlyozom, hogy semmilyen panaszom nincs, soha nem is volt, se gyulladás, se fájdalom és az ondó (szemre) egészséges színű, szagú, mennyisége inkább sok mint kevés stb, stb, de termékenységi vizsgálatot még nem végeztettem.
Szeretném megkérdezni, hogy ez beleszólhat-e a termékenységbe, előfordulhat-e, hogy hosszabb felgyülemlés esetén csökken vagy leáll a spermiumtermelés, illetve ha igen, akkor ez normál módszerre való visszaállás esetén helyrejöhet-e magától, illetve a gyógyszertárban kapható termékenységi tesztek eredménye mennyire megbízható.
Aggódva várom és előre is nagyon szépen köszönöm válaszát.


Dr. Szabó Ferenc andrológus, urológus

Dr. Szabó Ferenc - andrológus, urológus válasza:

Csináltasson egy spermavizsgálatot, utána sokkal több mindent fogunk tudni.
Dr. Szabó Ferenc

 

Te is kérdeznél? Dr. Szabó Ferenc neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Örömmel jelzem, hogy tegnap megtörtént az orvosi vizsgálat és hivatalosan is babát várok! 7 hetes és csak úgy zakatolt a kis szíve! :D Köszönöm nektek TervezettBaba.hu a segítséget! :D"

valaki1985

Lájkolj minket!