Citomegalovírus hatása magzatra

Tisztelt Doktor Úr!
19 hetes terhes vagyok, a 2 éves kisfiamnál citomegalovírus fertőzést igazolt a vérteszt. Vele közel egy időben engem is teszteltek, nálam negatív lett az eredmény, a tesztemet jövőhéten ismét elvégzik. A tesztből az is kiderült hogy én még nem estem át ezen a fertőzésen. A kérdésem az lenne: ha minden óvintézkedésünk ellenére mégis elkapnám a fertőzést, milyenek az esélyeink arra, hogy a magzatomnál nem okoz gondot? Nagyon rossz dolgokat olvastam eddig erről a vírusról.
Előre is köszönöm a válaszát!


Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István - szülész-nőgyógyász válasza:

Objektív számokkal erre nem lehet válaszolni. Kb. 30-40%-ban jut át a magzathoz a vírus primer fertőzés esetén (ezt a vérvétel megmutatja, mármint, hogy lett-e Önnek primer fertőzése). Ha át is jut, úgy kérdéses, hogy mit okozna a fejlődő magzatnál ( ez pl. nagyban függ a terhességi héttől ). Ilyen esetben - bizonyított primer fertőzés - a szoros UH kontroll tudja megmutatni, hogy van-e valami hatása a vírusnak a magzatra.
Üdvözlettel: Dr. Tekse István

 

Te is kérdeznél? Dr. Tekse István neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Másfél év próbálkozás, egy szomorú vetélés után végre újra kimondhatom, h kisbabánk lesz! Csupán 3 hónapig vezettem a görbémet az oldalon, már kicsit én is feladtam, mire pozitívat teszteltem. A legszebb szülinapi ajándékot kaptam meg az élettől. Párom is felhőtlenül boldog. Jövő hét kedden látogatjuk meg a nőgyógyászomat. Addigra már több, mint 6 hetes leszek :) Nagyon szépen köszönöm a tervezettbaba.hu csapatának, h létrehozták ezt az oldalt. Számtalan kismamának és kispapának segítettetek!!! Köszönjük szépen!!!"

Rencsimókus

Lájkolj minket!