Bakteriális fertőzés antibiotikumos kezelésést követően javul a spermium minősége?

Tisztelt doktor úr! A férjemnek már egy éve fennálló sikertelen teherbeesésem miatt ejaculatum vizsgálatát elvégezték az alábbi adatok születtek: carentia 4 nap, mennyiség 1.5 ml, szìn normális, szag normális, pH 7.6, elfolyósodás hozott minta, viscositas normális, spermiumszám 5 mill/ml, össz. sp. szám 7.5 millió, motilitas 50%, progresszív mot: 30 %, morfologia 4 % normális alak. Diagnozis koros ejaculatum analysis, ologozoospermia, bacteriospermia. A ferjem antibiotikumot kapott Ciprinol 250 mg-t. A bakteriumok melyeket találtak escherichia coli, klebsiella pneumoniae, enterococcus faecalis. Ez az eredmény tulajdonképpen mit jelent? Van-e esélye annak ha az antibiotikum a baktériumot kiirtja a spermium eredmény javul, természetes úton lehet-e gyermekünk. Nagyon nyugtalanít minket ez az eredmény férjem 36 éves, nekem a citológiai eredményem negatív, baktériumot nem mutattak ki ennek ellenére nekem nem kellene antibiotikumot szedni? Segítségét köszönjük!


Dr. Szabó Ferenc andrológus, urológus

Dr. Szabó Ferenc - andrológus, urológus válasza:

Tisztelt Katalinn!
A bakteriális fertőzést kezelni kell ill kezeles után ellenőrizni. A férjénél hormon vizsgálatot kell végezni ill ha kell kromoszóma vizsgálatot is. Ismerni kellene a fizikális statusat is ezek alapján lehetne többet mondani a lehetséges kezelési módokról.
Önnek nem kell gyógyszert szedni ha a vizsgálatai negatívak.
Tisztelettel: Dr. Szabó Ferenc

 

Te is kérdeznél? Dr. Szabó Ferenc neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Pozitív lett a tesztem, aminek nagyon örülünk. Sokat tanultam Önöktől és azoktól a felhasználóktól akik mindennapi tapasztalataikat megosztják a Fórumon. Első hónapban használtam ezt az oldalt és sikerült a baba. Biztatásként 39 éves vagyok és van esély ebben a korban is. Bár egészségesen élek, sok stresszben dolgozom, ettől függetlenül mindenkit bíztatok. Sok sikert mindenkinek. Köszönöm, hogy van ez az oldal!"

Csisze

Lájkolj minket!