Azt szeretném megkérdezni, hogy van-e esélyem spontán teherbe esni?

Tisztelt Doktor Úr!
41 éves leszek májusban. Nincs gyermekem, szeretnénk babát.
2019. februári értékeim, ciklus 2. napja:
LH : 4,58 IU/L (2,40 -12,60)
FSH : 10,35 IU/L (3,50 -12,50)
Ösztradiol : 103,90 pmol/L (46,00 - 607,00)
Prolaktin : 277,3 mU/L (102,0 -496,0)
Progeszteron : 1,75 nmol/L (foll 0,18- 2,84)
Tesztoszteron : 0,63 nmol/L (0,22 2,90)
Kortizol délelőtt : 606,10 nmol/L + (172,00 497,00)
DHEA-szulfát : 4,970 µmol/l (1,650 -9,150)
ACTH : 6,08 pmo/l (1,60 -13,90)
TSH : 1,43 mU/L (0,27 -4,20)
FT3 : 4,53 pmol/l (3,10- 6,80)
FT4 : 14,50 pmol/l (12,00- 22,00)
Anti-TPO : 11,5 U/mL
2019. áprilisi eredmény, ciklus 2. napja:
Albumin 46,0 g/L (35,0 -52,0)
Anti-müllerian horm 0,53 ng/ml (0,01 -3,27)
FSH 9,4 IU/L (Follicularis fázis 2,5-10,2)
LH 3,3 IU/L -(Follicularis fázis 1,9 - 12,5)
Prolaktin 125,0 mIU/l --- (Postmenopausa 38,0 - 430,0
Premenopausa 59,0- 619,0)
Ösztradiol 106,8 pmol/l --- (Follicularis fázis 71,6 - 529,2)
Szabad és biol. aktív tesztoszteron
Tesztoszteron 0,580 nmol/l (Postmenopausa 0,000 1,699, Premenopausa 0,420 2,060)
Szabad tesztoszteron % 1,43 % 0,70 2,19
Szabad tesztoszteron konc. 0,008 nmol/l 0,003 0,033
Biológiailiag aktív tesztoszteron
konc.
0,208 nmol/l 0,059 0,756
Biológiailag aktív tesztoszteron % 35,9 % 15,3 47,7
SHBG 44,6 nmol/l (27,8 -146,0)
2019 márciusában az Lh teszt 16 és 17. napon mutatott pozitívat, 24. napon voltam progeszteron szint mérésen, akkor 44,25 nmol/L volt az eredményem.(lut. 5,82-75,90)
Bíztam, benne, hogy későbbi ovuláció volt, és legalább 30 napos lesz a ciklus (vagy még inkább meg sem jön), de 28. napra megjött rendesen, normál vérzés jelentkezett.
Ez most egy rövid lut. fázis volt, mi lehetett az oka?
Azt szeretném megkérdezni, hogy van-e esélyem spontán teherbe esni?
2019. február óta iszom az inofolicot. Előtte jellemzően 24, 25, 26 napos ciklusaim voltak, azóta 2x volt 27 napos.
Sajnos még így is van rajtam túlsúly (164/75, körte típusú), február óta igaz fogytam 5 kg-t, követem a 160-gr CH diétát, bár elvileg inzulinrezisztens nem vagyok.
Korábbi februári cukorterhelés eredményem:
Glucose éhomi : 5,2 mmol/l (3,5- 6,0)
Glucose terhelés után 60 perc : 4,6 mmol/l
Glucose terhelés után 120 perc : 4,1 mmol/l
Inzulin éhomi : 11,56 mU/l (2,60 -24,90)
Inzulin terhelés 60' : 36,98 mU/l
Inzulin terhelés 120' : 31,45 mU/l
Köszönöm szépen előre is megtisztelő válaszát!


Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István - szülész-nőgyógyász válasza:

Kedves Kérdező!
Elküldött eredményeiben lényegi eltérés nem látható. Tehebeesési valószínűsége életkora miatt csökkent. Komplex meddőségi kivizsgálás javasolt párhuzamosan a próbálkozásokkal.
Üdvözlettel Dr. Tekse István

 

Te is kérdeznél? Dr. Tekse István neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Elmúltam 40 éves, sajnos volt egy spontán vetélésem... De most kisbabát várok. A Tervezettbaba.hu segítségével 5 hónap után teherbe estem. Itt szeretném még egyszer megköszönni Nektek, akik ezen az oldalon dolgoztok."

Ági
Budapest

Lájkolj minket!