Azoospermia

Kedves Doktor Úr!
Tanácsot szeretnék kérni egy lelet értelmezésében. A férjemnél Azoospermiát állapítottak meg. Már két herebiopszián vagyunk túl. A második előtt Clostylbegytet (2x20 db) és Fer14 vitamint (összesen 2,5 hónapig) kapott hátha jobb lesz a szövettan eredménye mint az elsőnél. Sajnos nem lett, ugyanaz az eredmény, mégpedig:
„A spermium érési alakok általában megfigyelhetők, azonban spermium csak a tubulusok mintegy 60 %-ban van jelen és ott is 5 vagy annál kevesebb számban látható. Spermatocytákat illetve spermatidákat a tubulusok 90 %-a tartalmaz. Johnssen score: 7,8”
Azt szeretném megtudni, hogy van e esélyünk Ön szerint közös gyermekre? Sajnos fagyasztás nem történt egyik esetben sem, mert a műtét utáni mikroszkópos kép alapján azt mondták, hogy nincs mit lefagyasztani. Én viszont a fenti eredményt olvasva úgy értelmezem, hogy van benne spermium. Most én értelmezem rosszul vagy sajnos elnézték az előzetes értékelésnél?
Jelenleg egy kb 3 hónapos Puregon injekció kúrát írtak fel a férjemnek, és ezután újabb biopszia vár ránk. Doktor úr tudna e esetleg tanácsot adni nekünk, hogy kérjük a Kaáliba való szállítást és ott az ilyen eredmény alapján találnak használható spermiumot a mesterséges megtermékenyítéshez? Nem tudom a spermium milyen formájával végzik pl az ICSI eljárást…..
Előre is köszönöm megtisztelő válaszát!


Dr. Szabó Ferenc andrológus, urológus

Dr. Szabó Ferenc - andrológus, urológus válasza:

Tisztelt Inbeko!
A szövettan alapján van spermium.
Milyenek a jelenlegi hormon eredmények FSH, LH,tesztoszteron, osztradiol? Miért kap Puregont alacsony az FSH-ja? Milyen típusú azoospermiát igazoltak elzáródásos vagy nem elzárodásosat? Mindig fagyasztani kell, ha van ha nincs spermium.
Mindkét heréből történt biopsza?
Sok kérdés van ami így nem derül ki.


Üdvözlettel: Dr. Szabó Ferenc

 

Te is kérdeznél? Dr. Szabó Ferenc neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"4 hónap próbálkozás után ma reggelre halvány pozitívat teszteltem, nagyon köszönöm az oldalnak a segítséget és persze sok sikert kívánok mindenkinek :)"

vercsi27

Lájkolj minket!