Az Aviva torna végezhető a terhesség első 12 hetében?

Kedves Julianna!
30 éves vagyok. Fél évvel PCOS-t és enyhe IR-t (elsőre napi 1X750mg merckforimt javasoltak, mely azóta nem volt kontrollálva) állapítottak meg, miután egy spontán terhességemet a 9. héten megszakították, mert nem volt szívhang.
Az Aviva tornát korábban ritkán alkalmanként végeztem, most viszont rendesen elkezdtem tornázni, úgy ahogy a könyvben le van írva, 14. napig az egyszerűsített módszert, majd az ovulációs gyakorlatokat, és 1 hónap után ismét pozitív lett a terhességi tesztem. A kérdésem az lenne, hogy a terhesség első 12 hetében végezhető-e a torna, és ha igen, akkor melyik gyakorlatok és milyen gyakran? Illetve, hogy az IR-re van-e hatással a torna?
Segítségét lőre is köszönöm.
Tisztelettel: Adrienn


Tóth Julianna Az Aviva Netzwerk Austria hivatalos oktatója

Tóth Julianna - Az Aviva Netzwerk Austria hivatalos oktatója válasza:

Kedves Adika!
Gratulálok először is. Mivel már volt vetélése, ezért az első 6. héten ajánlom a tornát, utána már csak azt a gyakorlatot ami jól esik. De a 13. héttől már a kismama tornát lehet elkezdeni. ugyanúgy hetente kétszer. Miután az IR leginkább anyagcsere probléma, - leginkább glutén-intolerancia is egyben - így kevésbé, de egy kicsit mégis, hiszen a módszer a hormonális működésre is hat. Inkább a glutén fogyasztását ajánlom elkerülni a későbbiekben!
Gratulálok és további sikereket kívánva, Üdvözlettel, Tóth Juli, www.avivastudio.hu

 

Te is kérdeznél? Julianna neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Ahhoz, hogy bekövetkezzen az a csoda, amit áldott állapotnak hívunk, hihetetlenül sok dolognak kell hibátlanul működnie. Sajnos, ezek a dolgok néha el is romolhatnak. Napjainkban nagyon sokan és kiválóan foglalkoznak az egyes részterületekkel, de az ember egészét csak ritkán látják. Ebben van nagy segítségünkre egy olyan, az egyes szakértőktől és intézetektől független portál, a TervezettBaba.hu, ami segít a sok információt egységes egésszé varázsolni, és így hatékonyan használni."

Dr. Szakács Zoltán
szülész-nőgyógyász főorvos, meddőségi specialista
Kelen Magánkórház

Lájkolj minket!