Az Aviva torna végezhető a terhesség első 12 hetében?

Kedves Julianna!
30 éves vagyok. Fél évvel PCOS-t és enyhe IR-t (elsőre napi 1X750mg merckforimt javasoltak, mely azóta nem volt kontrollálva) állapítottak meg, miután egy spontán terhességemet a 9. héten megszakították, mert nem volt szívhang.
Az Aviva tornát korábban ritkán alkalmanként végeztem, most viszont rendesen elkezdtem tornázni, úgy ahogy a könyvben le van írva, 14. napig az egyszerűsített módszert, majd az ovulációs gyakorlatokat, és 1 hónap után ismét pozitív lett a terhességi tesztem. A kérdésem az lenne, hogy a terhesség első 12 hetében végezhető-e a torna, és ha igen, akkor melyik gyakorlatok és milyen gyakran? Illetve, hogy az IR-re van-e hatással a torna?
Segítségét lőre is köszönöm.
Tisztelettel: Adrienn


Tóth Julianna Az Aviva Netzwerk Austria hivatalos oktatója

Tóth Julianna - Az Aviva Netzwerk Austria hivatalos oktatója válasza:

Kedves Adika!
Gratulálok először is. Mivel már volt vetélése, ezért az első 6. héten ajánlom a tornát, utána már csak azt a gyakorlatot ami jól esik. De a 13. héttől már a kismama tornát lehet elkezdeni. ugyanúgy hetente kétszer. Miután az IR leginkább anyagcsere probléma, - leginkább glutén-intolerancia is egyben - így kevésbé, de egy kicsit mégis, hiszen a módszer a hormonális működésre is hat. Inkább a glutén fogyasztását ajánlom elkerülni a későbbiekben!
Gratulálok és további sikereket kívánva, Üdvözlettel, Tóth Juli, www.avivastudio.hu

 

Te is kérdeznél? Julianna neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Köszönöm a tervezettbaba.hu-nak! 3 vetélés után találtam az oldalra, azt hittem már a teherbe esés sem fog menni ennyi műtét után. Már a 2. hónap után sikerült! Köszönöm az oldalnak, hogy ilyen érthetően leírják mi miért van és hogy melyik hormon mit okoz. Igazából egy érdekes kísérletnek indult részemről de már a 13. hétben vagyok! Köszönöm még egyszer. :) Sok sikert kívánok a többi "babavárónak" is!"

BMZS77

Lájkolj minket!