Andrológus eredmények

Tisztelt Doktor úr!
1.5 éve tervezünk babát párommal, voltam andrológusnál, alábbiak a leleteim: külső genitaliak kornak nemnek megfelelőek, ultrahangon 3 cm3 bal és 12 cm3 jobb here méret, bal oldalon 2.5 mm vénák hirsch grade 1. P1.
Sperma analizisem: 11.75 m/ ml, 2.9 ml ejakulatumban, PM: 21%, TM: 62, normális morfologia 2% fvs: 0.
Hormonok: Lh 3.8 mUi/ml, Fsh 5.00 mUi/ml, prolactin 20.6 ng/ ml, estradiol <20 pg/ml, testosteron 405, 35 ng/ ml. A prolaktin kicsit emelkedett, a többi úgy látom kb. közepes.
Az orvos szerint fejlődési rendellenesség okozta a baloldali kis hereméretet, de úgy olvastam a másik is átlagon aluli vagy épp a határértéken van.
Különösebb betegségem nem volt, régebben dohányoztam, 30 éves vagyok, bmi testtömeg indexem 30, keveset mozgom, sok kávét iszom, alkoholt mérsékelten, párommal rendszeres szexuális életet élünk, a kis here méretemre eddig nem figyeltem fel.
A doki életmódváltást, fogyást, antioxidánst, myo- inositol, karnitin, arginin tartalmú gyógyszereket javasolt, 3-4 hónap múlva kontroll.
Kérdésem : milyen ezeknek a vitaminoknak a "hatásfoka", érdemes az én esetemben ezzel próbálkozni vagy menjünk lombikra. A here méret az oka az egésznek?
Andrológusom szerint a jobb helyettesítheti a bal oldalt. Genetikai eltérések mennyire valószínűek, kell e valami kromoszóma eltéréstől tartani, vizsgálni ezt. A különösen rossz morfológia nem valószínűsítheti ezt?
Bocsánat a sok kérdésért, tudom nem egy online oldal feladata ez, de mégis kíváncsi lennék a véleményére.
Köszönöm válaszát előre is!


Dr. Szabó Ferenc andrológus, urológus

Dr. Szabó Ferenc - andrológus, urológus válasza:

Kedves Kérdező!
A vitamin illetve aminosav szedése jó hatású , de jelentős javulásra nem számítanék.
Jelentkezzenek be lombik centrumba. Én még antiösztrogén kezelést is megpróbálnék.
Üdvözlettel, Dr. Szabó Ferenc

 

Te is kérdeznél? Dr. Szabó Ferenc neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy elmondjam, én is babát várok! 3 hónapig vezettem a grafikont, és nagy nagy köszönettel tartozom a tervezettbaba.hu oldalnak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy megismerhessem a szervezetem működését, az ovulációm pontos időpontját. Továbbá köszönöm, hogy a szinte végtelennek tűnő kíváncsiságomat és érdeklődésemet gyors, szakszerű válaszokkal igyekeztek kielégíteni. Még egyszer köszönöm, és mindenkinek ajánlom, aki babát szeretne! "

Erika

Lájkolj minket!