Alacsony hormonértékek - mire utalnak?

Kedves Doktorúr!
Lassan 8 hónapja próbálkozunk, autoimmun pajzsmirigygyulladásom van (kezelt),TSH elvileg jó, 1 körüli érték, az anti-TPO sajnos nagyon magas mindig, kb. 50×ese a normál értéknek.
Hormonvizsgálatot csináltattam, volt egy vetélésem pár hónapja (sok pozitív, de nagyon halvány teszt).
Mostani ciklus 3.napi eredmény:
LH 4,00 U/L (2,12-10,89)
FSH 6,87 U/L ( 3,85-8,78)
Prolaktin 263,4 mIU/L (70,8-566,5)
Ösztradiol 95,4 pmol/l * (99,1-447,9)
Progeszteron <0,32 nmol/l * (0,98-4,83)
Tesztoszteron 1,1 nmol/L (0,4-2,6)
AMH 1,4 ng/ml (0,17-7,37)
16. napi eredmény (mindig ekkor van elvileg ovulációm,tesztek és ultrahang is alátámasztotta többször)
LH 9,15 U/L* (19,18-103,03 U/L)
FSH 5,60 U/L (4,54-22,51)
Ösztradiol 294,1 pmol/L* (348,7-1589,5)
Tudom, hogy még a 23.napi vérvételem hátravan, de tudna kérem véleményt mondani, hogy mire utalhatnak az alacsonyabb értékek? Már túl vagyok egy sikertelen Clostilbegytes hónapon is. Elég erős menstruációs görcseim vannak hasmenéssel. A ciklusom27-28 napos,ennek ellenére csak a 16.nap szoktam ovulálni.27 éves vagyok. Nagyon el vagyok keseredve. Merre induljak tovább? Válaszát előre is köszönöm! B


Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István - szülész-nőgyógyász válasza:

Kedves B !
Értékei teljesen rendben vannak., amiket alacsonyabbnak látott, azokkal nincs gyakorlati teendő.
Üdvözlettel Dr. Tekse István

 

Te is kérdeznél? Dr. Tekse István neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Én is szeretném megköszönni az oldalnak, hogy figyelemmel tudtam kísérni a ciklusom a hőmérséklet vezetésével. 2 hete teszteltem pozitívat, és ma voltam orvosnál, a 7. hét elején járok. Most már elhiszem, hogy tényleg terhes vagyok. Köszönöm!"

kicsiila

Lájkolj minket!