Aggaszt a spermatogramm eredmény

Tisztelt Doktor Úr!
Több mint 1 éve élünk nemi életet férjemmel, babát szeretnénk. Most történt meg a spermiumvizsgálat, melynek eredményei:Mycoplasma és ureaplasma nem tenyészett ki, Clamydia trach.AG:negatív,CO2 -N.gonorrhoea nem tenyészett ki, Streptococcus pneumoniae sok telep (antibiogramm mellékelve), gomba, trichomonas nem tenyészett ki és natív kenet- 8-10fvs.látóterenként. Spermatogramm: sejtszám-180 mil/ml ,mozgás:80 % aktív,alak:80% kóros,ph:8 , v.a.: 3 ml szokványszínű ondó. Gondolom a baktériumra antibiotikum kell az antibiogramm alapján,de a spermatogram nem tudom, normális-e, illetve egy dolog zavar: az alak 80 % kóros. Mit jelent ez? Arra kell gondolnunk,hogy ez nem gyógyítható? Vagy gyógyszerrel befolyásolható?
Köszönöm válaszát!


Dr. Szabó Ferenc andrológus, urológus

Dr. Szabó Ferenc - andrológus, urológus válasza:

Tisztelet Cseer!
A bakteriális fertőzéseknél antibiotikumot kell szedni, de ezt a klinikus dönti el. A spremakép normális, érdemes vitaminokat is szedni amik javíthatják a spemaparamétereket pl. FER 14, Ferulant, Profertil stb.
Tisztelettel: Dr. Szabó Ferenc

 

Te is kérdeznél? Dr. Szabó Ferenc neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Négy hónap után ma reggel halvány pozitív tesztem lett. Köszönöm szépen az oldalnak a segítséget, és azt is, hogy ez alatt az idő alatt jobban megismerhettem a szervezetem működését. Érdekes volt figyelni a ciklusom alatt mennyi minden változik. Köszönöm szépen! Drukkolok mindenkinek, egészséges terhességet, boldog babázást kívánok!"

lilla72

Lájkolj minket!