A potenciazavar és a tesztoszteron kapcsolata

Tisztelt Doktor úr!
45 éves, egészséges, normál testsúlyú, aktív életet élő férfi vagyok. Azonban az utóbbi fél-1 évben sokszor tapasztaltam testi fáradságot, időnként potenciazavart, ezért háziorvoshoz mentem, ahol teljes vérkép vizsgálatot végeztek. Minden értékem a normál szinten van, de a tesztoszteron szintemre (9,6 nmol/L) azt mondták, hogy alacsony, és Androgél használatát javasolták. Kérdezni szeretném, Ön szerint is indokolt a hormonpótlás? Ha igen, milyen hosszú ideig, vagy most már mindig erre lesz szükségem? Ha pótolom a tesztoszteront Androgéllel, nem fog még jobban csökkenni a természetes hormonképződésem?
Válaszát előre is köszönöm szépen!
Üdvözlettel,
HAdi


Dr. Szabó Ferenc andrológus, urológus

Dr. Szabó Ferenc - andrológus, urológus válasza:

Kedves Kérdező!
Én tesztoszteron adását első lépésben nem javasolnám, ha lehet, saját tesztoszteron termelést érdemes fokozni vagy antiösztrogén vagy HCG adásával. Az Androgeltől a saját tesztoszteron termelése lecsökken.
Üdvözlettel,
Dr. Szabó Ferenc

 

Te is kérdeznél? Dr. Szabó Ferenc neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Ahhoz, hogy bekövetkezzen az a csoda, amit áldott állapotnak hívunk, hihetetlenül sok dolognak kell hibátlanul működnie. Sajnos, ezek a dolgok néha el is romolhatnak. Napjainkban nagyon sokan és kiválóan foglalkoznak az egyes részterületekkel, de az ember egészét csak ritkán látják. Ebben van nagy segítségünkre egy olyan, az egyes szakértőktől és intézetektől független portál, a TervezettBaba.hu, ami segít a sok információt egységes egésszé varázsolni, és így hatékonyan használni."

Dr. Szakács Zoltán
szülész-nőgyógyász főorvos, meddőségi specialista
Kelen Magánkórház

Lájkolj minket!