A potenciazavar és a tesztoszteron kapcsolata

Tisztelt Doktor úr!
45 éves, egészséges, normál testsúlyú, aktív életet élő férfi vagyok. Azonban az utóbbi fél-1 évben sokszor tapasztaltam testi fáradságot, időnként potenciazavart, ezért háziorvoshoz mentem, ahol teljes vérkép vizsgálatot végeztek. Minden értékem a normál szinten van, de a tesztoszteron szintemre (9,6 nmol/L) azt mondták, hogy alacsony, és Androgél használatát javasolták. Kérdezni szeretném, Ön szerint is indokolt a hormonpótlás? Ha igen, milyen hosszú ideig, vagy most már mindig erre lesz szükségem? Ha pótolom a tesztoszteront Androgéllel, nem fog még jobban csökkenni a természetes hormonképződésem?
Válaszát előre is köszönöm szépen!
Üdvözlettel,
HAdi


Dr. Szabó Ferenc andrológus, urológus

Dr. Szabó Ferenc - andrológus, urológus válasza:

Kedves Kérdező!
Én tesztoszteron adását első lépésben nem javasolnám, ha lehet, saját tesztoszteron termelést érdemes fokozni vagy antiösztrogén vagy HCG adásával. Az Androgeltől a saját tesztoszteron termelése lecsökken.
Üdvözlettel,
Dr. Szabó Ferenc

 

Te is kérdeznél? Dr. Szabó Ferenc neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Két hónapja találtam meg ezt a honlapot. Párommal augusztusban jutottunk el arra az elhatározásra, hogy szeretnénk 7 év után egy második gyermeket. Eddig nem sikerült, de az oldal segítségével ez most összejött. Nagyon szépen köszönöm ezt a lehetőséget."

Éva

Lájkolj minket!