A lombik során ki tudják válogani a "jó" spermiumot?

Tisztelt Doktor Úr!
5 lombik programon vagyunk túl, az elsőből született egy gyermekem, rá 4 évre voltunk a többin, sikertelenül. A lombik programot a párom rossz eredményei miatt kezdtük. Akkor 5-6 m/ml, azóta vitaminokkal javult a spermaeredménye. Az elmúlt egy évben 10-25 m/ml, 50-70% mozgó, mennyisége 3,8-5,2 ml, 1/6, 1/2, 1/4 értékek vannak feltüntetve, ez utóbbiak nem tudom, mit jelentenek. Ez alatt az idő alatt a 4 lombikból 2 sikertelen volt és 2 missed ab-bal végződött a 11., és 8. héten. Hormonjaink rendben vannak. Voltunk immunológiai, genetikai vizsgálaton, minden rendben van. Júniusban mennénk a következő lombik programra. Kérdésem az lenne, hogy a lombik előtt érdemes HBA, Halosperm, vagy esetleg más vizsgálatot végezni? Ha azokon kiderül valami hiba, a lombik során ki tudják válogatni a "jó" spermiumokat? Eddig minden lombiknál az volt a gondunk, hogy hiába volt rengeteg leszívott petesejt (20-26), kevés volt köztük az érett (ez lehetett a rossz stimulációtól, vagy nem megfelelő stimulációs injekciótól?), és kevés termékenyült meg, és beültetésre alig maradt, az 5 alkalomból egyszer sem tudtunk fagyasztani. Válaszát előre is köszönöm!


Dr. Szabó Ferenc andrológus, urológus

Dr. Szabó Ferenc - andrológus, urológus válasza:

Tisztelt Sampler!
Nem hiszem, hogy férfi oldali lenne a sikertelenségnek. Esetleg egy HALOSPERM vizsgálat elvégezhető, de sajnos nincs olyan spermiumszelekciós módszer Magyarországon jelenleg amivel az élő hímivarsejtekről el tudja dönetni azt, hogy melyik a jó,de létezik ún preimplantációs genetikai vizsgálat, amivel az embriókat tudják szelektálni.
Tisztelettel: Dr. Szabó Ferenc

 

Te is kérdeznél? Dr. Szabó Ferenc neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Ma reggel pozítiv a tesztem! Babánk lesz! :) Köszönöm az oldalnak, nagyon sok segítséget adott! 3 ciklus vezetése után sikerült megfoganni A CSODÁNKNAK! :D"

Timibaba2013

Lájkolj minket!