A herevisszér műtét javíthat a tesztoszteron szinten, és a sperma termelődésen?

Tisztelt Doktor Úr!
Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy mérsékelt varicokele műtétem volt szept.1-én és az ondó vezetékem még mindig olyan mint a csirke bele.Vagyis vastag, de a jobb oldali derékig ható fájdalom elmúlt a műtét után. Azt szeretném kérdezni, mikor indulhat be a sperma termelődés a herékben? Azospermát diagnosztizáltak nálam kétszer, az orvosom javasolta a műtétet, mert ettől javulhat a spermakép. Multivitamint szedek, amiben cink is van, mivel a tesztoteron szintem 3.170 nmol/l -11.4-27.9 volt. Az LH és az FSH szintem rendben volt az orvosom szerint. Tehát a hereviszér műtét javíthat a tesztoszteron szinten, és a sperma termelődésen?
Köszönöm szépen a válaszát előre is.


Dr. Szabó Ferenc andrológus, urológus

Dr. Szabó Ferenc - andrológus, urológus válasza:

Tisztelt krisztoff!
A varicokele műtét javíthat a spermium termelődésen, illetve tesztoszteron szinten, de azoospermia miatt további kivizsgálás is javasolt lehet, pl. genetikai vizsgálat. Sok esetben sajnos herebiopszia is szükséges.
Tisztelettel: Dr. Szabó Ferenc

 

Te is kérdeznél? Dr. Szabó Ferenc neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Köszönöm a tervezettbaba.hu-nak! 3 vetélés után találtam az oldalra, azt hittem már a teherbe esés sem fog menni ennyi műtét után. Már a 2. hónap után sikerült! Köszönöm az oldalnak, hogy ilyen érthetően leírják mi miért van és hogy melyik hormon mit okoz. Igazából egy érdekes kísérletnek indult részemről de már a 13. hétben vagyok! Köszönöm még egyszer. :) Sok sikert kívánok a többi "babavárónak" is!"

BMZS77

Lájkolj minket!