A fogyás befolyásolja a hormonháztartást?

Tisztelt Doktor Úr!
Meg szeretném kérdezni, hogy egy előző ciklusban levő follikularis ciszta okozhatja e, hogy a következő ciklus 3 napján a korábban amúgy emelkedett FSH (10-12 között) értéke 5,2 lett:? Jelen havi menzeszem 10.25. napján érkezett, előtte 09.02-án volt vérzésem. A ciszta 10.07-én volt 32 mm-es, és az UH alapján egy nem megrepedt tüsző. Két héttel később a ciszta már összeesőben volt és 10.25-én meg is jött mindenféle gyógyszeres beavatkozás nélkül a menzeszem. A vérvétel ma, azaz 10.27-én (ciklus 3. napján) volt. Az FSH értékét befolyásolhatja a már összeesett ciszta? További kérdés, hogy az elmúlt másfél év alatt 32 kilót fogytam, és érdekelne, hogy ekkora fogyás javíthat-e ennyit a hormonháztartáson? Korábban 3 sikertelen lombikon voltunk túl párommal (alacsony spermaszám miatt), illetőleg volt egy spontán terhességem is tavaly decemberben, amit sajnos a 11. héten megszakítottak, mivel megállt a baba szíve.
Válaszát előre is köszönöm!
Teleki Zsófia


Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István - szülész-nőgyógyász válasza:

Kedves Zsófia!
Az FSH érték csökkenését nem hiszem, hogy a ciszta okozta, az FSH amúgy is tud hullámzani. A jelentős testsúlycsökkenése mindenképp javítja a hormonháztartását.
Üdvözlettel Dr. Tekse István
www.szulesz-nogyogyaszt.hu

 

Te is kérdeznél? Dr. Tekse István neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Köszönöm a TervezettBaba oldalnak, 5 hónap próbálkozás után pozitívat teszteltem, orvosom is megállapította az 5 hetes terhességet. Csodás babavárást mindenkinek!"

Mesike

Lájkolj minket!