43 éves vagyok, van esélyem teherbe esni?

Tisztelt Doktor úr,
43 éves nő vagyok, párommal kisbabát szeretnénk. Rossz spermalelet miatt csak lombikkal sikerülne, de 1-2% esélyt adtak az orvosok. Kérem véleményezze a leleteimet: amh: 3,7 ng/ml; 3. napi vérvétel: fsh 13,2; tsh 1,554; LH 6,3; prolaktin 12,1; ösztradiol 0,086, progeszteron 1,08; 21 napi vérvétel: progeszteron 33,58 - 2 hónappal később: 3. napi vérvétel: fsh 10,6; tsh 2,9; LH 5,4; prolaktin 11,1; ösztradiol 0,073, progeszteron 1,97; minden egyéb leletem negativ (ureaplasma, mycoplasma, chlamydia, aids, hepatitis B és C)
Ön szerint van még esély ebben a korban teherbe esni?
Köszönettel,
Szaniszló Edit


Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István - szülész-nőgyógyász válasza:

Kedves Edit!
TSH-ja mellett (ami egyszer jó volt, egyszer nem) érdemes lenne fT4 kontrollt végeztetni. A teherbeesés valószínűsége az Ön korára való tekintettel sajnos eléggé alacsony. Eldöntendő lesz, hogy stimulációval vagy anélkül legyen-e lombik, illetve a későbbiek folyamán még petesejt donációs program is szóba jöhet.
Üdvözlettel Dr. Tekse István

 

Te is kérdeznél? Dr. Tekse István neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Örömmel jelzem, hogy tegnap megtörtént az orvosi vizsgálat és hivatalosan is babát várok! 7 hetes és csak úgy zakatolt a kis szíve! :D Köszönöm nektek TervezettBaba.hu a segítséget! :D"

valaki1985

Lájkolj minket!