42 éves vagyok, van esélyünk saját babára?

Üdvözlöm!
42 éves vagyok, a férjemmel 3 éve próbálkozunk babával. Autoimmun pajzsmirigygyulladásom van, antitireoglobulin 394, anti TPO 288, TSH=2,77.
37,5 mikrogram EUTHYROX-al. AMH=0,2, FSH=14,6. LH=6,28. EStradiol=46,0. Testosteron kisebb mint 20,0. Prolaktin= 310. Márciusban volt egy IVF Marosvásárhelyen, 2 petesejtet szivtak le, megtermékenyült mind a kettő, beültetésre csak májusban került sor mert akkor folyadékot láttak a méhüregben. Nem tapadt meg. Augusztusban elindultunk megint, azt mondták kevés tüsző nő, nem jó ciklus a stimulálásra, adott DHEA tablettát, háromszor 100 mg-ot naponta, az eredmény egy honapra rá egy 2,5 cm es ciszta a jobb petefészekben... fogamzásgátlót kaptam, Marvelon-t, amitől felszivódott. Tegnap elmentünk egy másik dokihoz... amit mondott az kész hidegzuhany... Endometriális hiperplázia, van egy fibroma amit ki kellene venni- ezt a lombiknál is látták de azt mondták nem zavar..-, s hogy rajtunk már csak a donor petesejttel valo ET segit. a hiszteroszkopia s laparoszkopia után. A Doktor Úr szerint, van még valamilyen esélyünk saját babára? NAgyon elvagyunk keseredve. Julcsi, Erdélyből.


Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István - szülész-nőgyógyász válasza:

Kedves Julcsi!
A myoma kérdésre nem tudok válaszolni vizsgálat nélkül (műtét szükséges-e vagy nem).
Az életkor azonban sajnos egyedüli tényezőként is jelentősen csökkenti a teherbeesés valószínűségét. Esetében natív - nincs stimuláció - ciklust lehetne még próbálni.
Üdvözlettel Dr. Tekse István

 

Te is kérdeznél? Dr. Tekse István neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Köszönöm a tervezettbaba.hu-nak! 3 vetélés után találtam az oldalra, azt hittem már a teherbe esés sem fog menni ennyi műtét után. Már a 2. hónap után sikerült! Köszönöm az oldalnak, hogy ilyen érthetően leírják mi miért van és hogy melyik hormon mit okoz. Igazából egy érdekes kísérletnek indult részemről de már a 13. hétben vagyok! Köszönöm még egyszer. :) Sok sikert kívánok a többi "babavárónak" is!"

BMZS77

Lájkolj minket!