4 sikertelen lombikon vagyunk túl

Tisztelt Doktor Úr!

Szeretném a segítségét kérni! 5. lombikra mennénk. 2012. szept.-ben kiderült, hogy nálam és férjemnél is baj van. Nálam endometriozus volt, amivel meg is műtöttek, férjemnél herevisszér van OAT . Rá 3 hónapra terhes lettem, de sajnos elvetéltem, az akkori eredményei a férjemnek:összes sp.6 M, sperm koncentráció 4.2 M, összes mozgó 24%, progresszíven mozgó 20%,progresszívan mozgó spermium 1,2 M; a morfológia:0%!!! 96% fej rendellenesség, 4% farok.
A 2. lombikunk sikerült, a férjem eredmény: összes sp .7 M, sperm koncentráció 3,7 M, összes mozgó 47%, progresszíven mozgó 41%, progresszívan mozgó spermium 3 M; a morfológiát nem csináltak... de sajnos kiderült a 23 héten, hogy beteg a baba Down kóros lett, így elvetettük. Azóta volt két sikertelen lombik, 2015.03.-ból volt a 4 lombikunk, a férjem eredményei hasonlók voltak mint a sikeres lombiknál, de mégsem sikerült. összes sp .8 M, sperm koncentráció 5,6 M, összes mozgó 30%, progresszíven mozgó 27% progresszívan mozgó spermium 2,1 M a morfológiát nem csináltak.
Most elmennénk citogenetikára. Mit tudna még nekünk javasolni? Minek lenne értelme, hogy megcsináltassuk : HBA teszt, Y-kromoszóma mikrodeléció vagy DNS fragmentáció. Ha esetleg a genetikán eltérés lenne, akkor csak a PDG eljárással lehet baba. Eddig ICSI-vel csinálták a lombikot, de olvastam a PICSI-ről, erről mi a véleménye a doktor úrnak?? Az alaki eltérést lehet javítani?


Dr. Szabó Ferenc andrológus, urológus

Dr. Szabó Ferenc - andrológus, urológus válasza:

Tisztelt Regi1978!
Ha varicokeléje van érdemes megoperálni. A vizsgálatok közül a SCSA spermium DNS fragmentációs vizsgálatot javasolnám ill. kromoszóma vizsgálatot.
Érdemes különböző vitamnokat is szedeni pl C , E, Q10, n acetyl cisztein, astaxanthin stb.
Tisztelettel: Dr. Szabó Ferenc

 

Te is kérdeznél? Dr. Szabó Ferenc neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Pozitív lett a tesztem, aminek nagyon örülünk. Sokat tanultam Önöktől és azoktól a felhasználóktól akik mindennapi tapasztalataikat megosztják a Fórumon. Első hónapban használtam ezt az oldalt és sikerült a baba. Biztatásként 39 éves vagyok és van esély ebben a korban is. Bár egészségesen élek, sok stresszben dolgozom, ettől függetlenül mindenkit bíztatok. Sok sikert mindenkinek. Köszönöm, hogy van ez az oldal!"

Csisze

Lájkolj minket!