2 cm az itramurális myoma göb a méh hátsó falában, az befolyásolja e a teherbe esét?

Tisztelt Doktor úr!
45 éves nő vagyok, 17 éves korom óta mentstruálok és soha ne volt gondom sem a fájdalmakkal, sem a mennyiséggel, kivéve a megelőző napokat: érzékeny vagyok, ideges, feszült, sírós. Keresztényként nőttem fel, ezért a házasságkötésemig nem éltem szexuális életet a korom ellenére sem - nem tudom ez ciki vagy nem, de az igazat szeretném írni. 2018 november 17-én házasodtam össze a férjemmel, aki 18 évvel fiatalabb nálam (28 éves lesz az idén). Szeretnénk kisbabát, hiszen egyikünknek sincs. 2013-ban találtak egy instramurális myomát a méh hátsó falában, ami 3-4 cm volt, de az Esmya hatására 2 cm-re zsugorodott. Igazság szerint észre sem vetem volna, csak hasi UH kapcsán derült ki, hiszen nem okoz semmi gondot soha. Jelenleg sem. A házasságkötés (november) után kezdtem nemi éséletet élni, és decemberben már 34. napra jött meg a mensim, de normális mennyiségű volt és kb 4-5 napig tartott. Januárban már 35. napra jött meg, de úgy, hogy ne folyamatos a vérzés, hanem mindennap jön egy kevés mennyiség egy adott időpontban (jan. 11-től -15ig). Előfordul, hogy délután hányingerem van, feszül a mellem, fáradt vagyok. Végeztem egy terhességi tesztet jan. 14-én, ami negatív lett. Nem tudom, hogy ennek ellenére lehetek-e terhes, vagy más oka van ennek. Jelenleg L-Thyroxint szedek, mert augusztusban volt egy pajzsmirigy műtétem, a bal lebenyt eltávolították, de az eredményeim jók lettek. Kérdésem: állhat e terhesség a háttérben? Illetve ha még mindig 2 cm az itramurális myoma göb a méh hátsó falában, az befolyásolja e a teherbe esét? köszönöm válaszát.


Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István - szülész-nőgyógyász válasza:

Kedves Kérdező!
Amennyiben a myoma nem torzítja a méhűrt, úgy nem áll a teherbeesés útjában. Életkora miatt mielőbbi konzultáció javasolt meddőségi centrumban.
Üdvözlettel: Dr. Tekse István
www.szulesz-nogyogyaszt.hu

 

Te is kérdeznél? Dr. Tekse István neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Ahhoz, hogy bekövetkezzen az a csoda, amit áldott állapotnak hívunk, hihetetlenül sok dolognak kell hibátlanul működnie. Sajnos, ezek a dolgok néha el is romolhatnak. Napjainkban nagyon sokan és kiválóan foglalkoznak az egyes részterületekkel, de az ember egészét csak ritkán látják. Ebben van nagy segítségünkre egy olyan, az egyes szakértőktől és intézetektől független portál, a TervezettBaba.hu, ami segít a sok információt egységes egésszé varázsolni, és így hatékonyan használni."

Dr. Szakács Zoltán
szülész-nőgyógyász főorvos, meddőségi specialista
Kelen Magánkórház

Lájkolj minket!