2 cm az itramurális myoma göb a méh hátsó falában, az befolyásolja e a teherbe esét?

Tisztelt Doktor úr!
45 éves nő vagyok, 17 éves korom óta mentstruálok és soha ne volt gondom sem a fájdalmakkal, sem a mennyiséggel, kivéve a megelőző napokat: érzékeny vagyok, ideges, feszült, sírós. Keresztényként nőttem fel, ezért a házasságkötésemig nem éltem szexuális életet a korom ellenére sem - nem tudom ez ciki vagy nem, de az igazat szeretném írni. 2018 november 17-én házasodtam össze a férjemmel, aki 18 évvel fiatalabb nálam (28 éves lesz az idén). Szeretnénk kisbabát, hiszen egyikünknek sincs. 2013-ban találtak egy instramurális myomát a méh hátsó falában, ami 3-4 cm volt, de az Esmya hatására 2 cm-re zsugorodott. Igazság szerint észre sem vetem volna, csak hasi UH kapcsán derült ki, hiszen nem okoz semmi gondot soha. Jelenleg sem. A házasságkötés (november) után kezdtem nemi éséletet élni, és decemberben már 34. napra jött meg a mensim, de normális mennyiségű volt és kb 4-5 napig tartott. Januárban már 35. napra jött meg, de úgy, hogy ne folyamatos a vérzés, hanem mindennap jön egy kevés mennyiség egy adott időpontban (jan. 11-től -15ig). Előfordul, hogy délután hányingerem van, feszül a mellem, fáradt vagyok. Végeztem egy terhességi tesztet jan. 14-én, ami negatív lett. Nem tudom, hogy ennek ellenére lehetek-e terhes, vagy más oka van ennek. Jelenleg L-Thyroxint szedek, mert augusztusban volt egy pajzsmirigy műtétem, a bal lebenyt eltávolították, de az eredményeim jók lettek. Kérdésem: állhat e terhesség a háttérben? Illetve ha még mindig 2 cm az itramurális myoma göb a méh hátsó falában, az befolyásolja e a teherbe esét? köszönöm válaszát.


Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István - szülész-nőgyógyász válasza:

Kedves Kérdező!
Amennyiben a myoma nem torzítja a méhűrt, úgy nem áll a teherbeesés útjában. Életkora miatt mielőbbi konzultáció javasolt meddőségi centrumban.
Üdvözlettel: Dr. Tekse István
www.szulesz-nogyogyaszt.hu

 

Te is kérdeznél? Dr. Tekse István neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"4 hónap próbálkozás után ma reggelre halvány pozitívat teszteltem, nagyon köszönöm az oldalnak a segítséget és persze sok sikert kívánok mindenkinek :)"

vercsi27

Lájkolj minket!