1mm-es nyálkahártya rosszat jelent?

Kedves Doktor Úr!
Az imént feltett kérdéseimhez elfelejtettem leírni, hogy a 3. és 21. napi vérvételeredményemhez tartozó ciklus során volt "szerencsém" kétszer is UH-on járni. A 9. ciklusnapon Endom.: 7mm, bal ovarium: 26X22mm, Benne 16mm-es tüsző. A 25. ciklusnapon UH alapján Endom.: 8 mm, és annyit mondott a vizsgáló Doktor Úr, hogy már jócskán túl lehetek a peteérésen, mert az ég világon semmit nem lát a bal petefészekben. Mondtam neki, hogy igen, három nap múlva várom a menstruációm. Hát mit ad'Isten másnap a 26. ciklus napon megjött. Amúgy a ciklusaim 25 és 31 nap között mozognak, de ezek a kilengések ritkán fordulnak elő. Átlag 27 napos ciklusaim vannak, és legtöbbször 28. naposak. A kérdésem az lenne, hogy jelent-e valami rosszat, hogy a 9. és a 25. nap között mindössze 1mm-t vastagodott a méhnyálkahártyám? Vajon ezért jött meg előbb? A hormonértékekkel együtt vizsgálva (nem tudom, hogy össze tudják-e fésülni az előző kérdésemmel ezt a kérdést, mert annak kiegészítéseként szánom :/), akkor ez most egy abnormális ciklus volt? Illetve nem tudom, hogy kiderül-e az általam elküldöttekből, hogy oké, hogy érik tüszőm, de abban van-e petesejt, vagy megreped-e (bár talán a progeszteronom arra utal, hogy megrepedni megrepedt, vagy nem?), szóval, hogy egy terhesség létrejöttéhez minden szempontból kielégítő peteérésem volt-e ebben a ciklusban?
Válaszát hálásan köszönöm!


Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István - szülész-nőgyógyász válasza:

Kedves Kérdező!
Az elküldött laborban lényegi eltérés nincs. A peteérése a majd 40-es értékekkel rendben. Az 1mm nyálkahártya változás akár vizsgálati szórás is lehet (effektíve nem változott).
Érdemes még a párjának HBA és DNS fragmentációs tesztet is végeztetni (megfelelő-e a megtermékenyítő képesség). A kis ciszták nem okoznak semmi problémát. A petevezető vizsgálatot szükséges majd megismételni.
Üdvözlettel Dr. Tekse István
www.szulesz-nogyogyaszt.hu

 

Te is kérdeznél? Dr. Tekse István neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Négy hónap után ma reggel halvány pozitív tesztem lett. Köszönöm szépen az oldalnak a segítséget, és azt is, hogy ez alatt az idő alatt jobban megismerhettem a szervezetem működését. Érdekes volt figyelni a ciklusom alatt mennyi minden változik. Köszönöm szépen! Drukkolok mindenkinek, egészséges terhességet, boldog babázást kívánok!"

lilla72

Lájkolj minket!