Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65498 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
candyandy
2021-12-18 19:22:25
 
Anita, nagyon sokáig szedtem fogamzásgátlót, de évekig egyéb okokból, mindjárt leírom... 2018-ban hagytam abba, de csak 2020. nyara óta próbálkozunk babával, és idén nyáron derült ki, nincs peteérésem. Szóval nálam van ennek az egésznek előzménye, egy kálvária ebben az egész hormon-, endokrin témában. Már 15 éves voltam, de még nem jött meg a menzeszem, nem is nőtt a szőr... eléggé visszamaradott, nagyon sovány voltam. Nemi érés zavarával Szegedre hordott anyu Julesz professzor úrhoz. 16 évesen egyszer volt egy spontán menzesz, de azután semmi.. 17 éves koromtól clostilbegittel, majd tri-regol fog.gátlóval építették fel a ciklusom. Néha volt pár hó szünet, megjön-e magától...de nem jött...eltelt így 8 év csiki-csuki... aztán meguntuk, vagy nem tudom, de 2000-ben abbahagytuk a Szegedre járkálást. Azt mondta a prof., hogyha majd gyereket szeretnék, valszeg kelleni fog rásegítés. 2003-ban jöttem össze a párommal, ezért a fogamzásgátlót továbbra is szedtem (néha szünetek). Így a gyógyszerrel napra, órára pontosan volt menzesz. Amikor 2018-ban végleg abbahagytam a fog.gátlót, azután is megjött hála az égnek, csak 30 napos ciklusaim vannak, nem 28. Gyerekvállalásra én is és párom is csak mostanra értünk meg. 18 éve vagyunk együtt. Nagyon fiatalok voltunk, mikor összejöttünk, ki akartuk élvezni az együtt töltött időt, utazgattunk, élményeket gyűjtöttünk. De mostmár mindennél jobban vágyunk babára. Mivel spontán menzeszem volt szépen, reméltem, hogy összejön a baba, de sajnos mégiscsak rá kell segíteni, ahogy a prof. mondta. Tehát ez az én történetem. Kicsit hosszúra sikerült, bocsi! :)
Anitacool
2021-12-18 18:41:16
 
Szedtél fogamzásgátló tablettát korábban? Mikor hagytad abba, ha igen?
Engem is a clostyval stimuláltak (akkor még nem akartam gyereket, 20éves voltam, csak abbahagytam a gyógyszert és nemes egyszerűséggel nem jött meg többet), de egyszer megjött utána, aztán megint semmi. Sajnos fiatalon kezdtem, így 7 éven át szedtem. A következő 6-7 év elteltével normalizálódott a helyzet magától. Nagyon durva szerintem. Mire meglett a nagy ő, és olyan helyzetbe jutottunk, hogy családalapítás, pont szerencsém volt és helyre állt. De ha a gyógyszer ürülési éveiben jött volna el, lehet sokat szenvedtem volna. Pláne, hogy hozzá nem értő nőgyógyászom volt, simán tolta a closty-t egy előzetes vérvétel, UH, vagy pl vérrögképződésre való hajlam vizsgálata nélkül…
Dettuska
2021-12-18 18:37:45
 
Jól döntöttél Candy szerintem! :) Holnap meg legalább már reggel el tudod kezdeni a progi kúrát! Ezen az egy napon már semmi nem múlik ám! :)
Amúgy ez inkább úgy van, hogy azért nincs progeszteronod, mert nem volt peteérésed és nem fordítva :) Tehát nem azért nincs peteérésed, mert nincs progeszteronod. Maga a sárgatest kezdi el termelni konkrétan mikor megreped a tüsző :) Pont ezért van az, hogy nem is konkrétan egyből ovukor nézik a progeszteront, hanem egy héttel később, mert akkor van kvázi legtöbb :) Ovukor az LH ugrik meg (ezt mutatja az ovu teszt ugyebár), illetve van egy ösztradiol kiugrás is :) És amúgy ebből adódik sokszor az ösztrogén dominancia, hogy mivel nincs peteérés--> ezáltal nincs progreszteron, ezért nem kerül balanszba a két hormon, hiszen túl sokáig több az ösztrogén :)
candyandy
2021-12-18 18:29:56
 
Hormonvizsgálat során derült ki júliusban, hogy szinte egyáltalán nem termel progeszteront a szervezetem, ezért nem volt ovulációm. Ezért volt már 2 closty kúra, ami peteérést idézett elő (már az első kúra is) Az ovu után utrogestant a 2. closty kúrától szedek. Tegnap nem szedtem be még az Utrot, amiatt, amit írtatok. Hogy várjam meg, a hőemit. Ma reggelre gyógyszer nélkül megtörtént :) de most úgy döntöttem, még a holnap reggeli hőt is megvárom, és holnaptól szedek Utrot. :)
Anitacool
2021-12-18 18:23:05
 
Közben látom írtatok :-) Candyandy akkor ma kezdted el szedni?
Anitacool
2021-12-18 18:21:54
 
Dettuska sajnálom, hogy téged is ért veszteség. Sajnos teljesen át tudom érezni! De ha a progeszteron szintje alacsony, akkor az okát kell detektálni, és azt helyre hozni, utólag a progeszteron pótlás sajnos eső után köpönyeg. Te is, én is megtapasztaltuk. Emiatt Candyandy volt neked kivizsgálásod? Hogy mi az oka ennek, hogy nincs peteérésed?
Nashua szerintem másnap lehetett az ovud, mert a 3. napra felment a hő, aztán megvolt a leesés, majd visszamászott. De persze ettől még megrepedhetett aznap is, de nem előtte vagy utána 2-3 nappal. December 4-5 valamelyikén. A doki biztos látta, hogy a finishben van a drága sejt :-)
Npalmer, PCOS mellett tilos bármilyen serkendőt szedni, hiszen ha több pete érik meg, repedne meg, de befullad, akkor sokkal több apró cisztával telik meg a petefészek, nem lesz lehetősége, helye új, egészséges, normál méretű tüszőt növeszteni. Ha ajánlják, akkor se fogadd el, keress egy olyan orvost, aki ért ehhez a PCOS-hez. Ne hagyd, hogy kicsesszenek veled! (Bocsánat a kifejezésért!) Mozgás, diéta szuper, iszol esetleg myo-inositolt? Az is segít az anyagcserében, na meg persze folaav menjen, hisz mire jön a baba, fel kell tölteni. Meg a D3 vitamin csajok, az olívaolajban oldott verziót vegyétek, az hasznosul a legjobban. De azt mindig külön vegyétek be a többitől, mert gátolja a többi felszívódását, ha egyszerre mennek le.
Candyandy, még azt szeretném kérdezni, hogy nem vetted-e be a gyógyszert, mert attól is felmegy a hő, ha volt tüszőrepedés, ha nem. Kivizsgálták a peteérés hiányának okait? Mi volt?
candyandy
2021-12-18 18:20:09
 
Ja még annyi, hogy az elmúlt két hónapban 3*1 Utrot kellett szednem, most viszont csak 2*1-et. Ha uh-n látszott a tüszőrepedés, és a hőm mára felugrott, nekem elég bizonyíték, hogy volt ovum. Illetve a nyák is (bár nem kimondottan tojcsis), de elég híg, sikamlós volt. :) Köszönöm a véleményeket egyébként, mert mindig új infókat tudok meg. ;)
Dettuska
2021-12-18 18:13:57
 
de ha csak ma kezded, akkor valóban okkal a magas hő és valószínű ovu volt! :)
Dettuska
2021-12-18 18:13:04
 
candyandy, onnantól hogy progeszteront használsz semmit nem jelent a hőgörbét, mert a progeszteron akár természetesen termelődik, akár bogyóval viszed be megdobja a hődet! Szóval ha tegnap bevetted, akkor ha volt ovud,ha nem a hőd nyilván megugrott :)
candyandy
2021-12-18 18:04:53
 
Anita, igen, mindig volt pozitív lh tesztem (augusztus óta minden hónapban a 19., 20.cn-en.) Most a 12. és 13. napon negatív volt, de uh szerint egyértelműen a 13. cn-en volt most a tüszőrepedés. Lehet a cickafarkfű tea miatt, illetve, hogy pár hete csinálom az aviva tornát és narancssárga fényterápiát használok a hasamra reggelenként. Csak ezen új módszerekre tudom fogni, hogy most ilyen hamar volt ovu... korábban ezeket nem csináltam. Progeszteront muszáj szednem, mert a béka segge alatt volt a closty előtt a progi szintem... tehát nekem abszolút nem volt peteérésem a gyógyszer előtt. Vékony a mnyh is, meg kell vastagítani, ezért este kezdem az utrogestant. A ma reggeli hőm megugrott, ez is egy jele, hogy tényleg lehetett tegnap ovum. :)
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!