Változó korban kimutatható az ovuláció a hőgörbén?

Kedves Drno! A kora menapusa cikkével kapcsolatban szeretnek kerdezni. 41 éves vagyok, van már gyermekem, 2 évig szedtem fogamzásgátlót, 2 mensesem volt abbhagyasa után majd 3 hónapig nem és norcoluttal jellet meghozni. Most volt a 21 napi vervetelen, alacsony progeszteron és oszradiol. Mennem kell 2-5 napi vérvételre h kizárja a nőgyógyász a korai változókort. Azt szeretnem kerdezni h.valaban nem kimutatható változókor esetén az ovuláció a hőgörbén? Mert a hőgörbémen nagyon szépen látszik ovulacio, és mindkét fázis, az ovu után szépen meg is emekedik és úgy is marad.udv.Edit


Dr. Kámory Enikő oldalunk tudományos munkatársa és alapítója

Dr. Kámory Enikő - oldalunk tudományos munkatársa és alapítója válasza:

Kedves Dettikécske!
A korai változókorban ovuláció egyre ritkábban jelentkezik, de az nem azt jelenti, hogy egyáltalán nincs ovuláció. Szépen lassan szűnik meg az ovuláció, egyre ritkábban jelentkezik. Ha a hőgörbén látszik, az azt jelenti, hogy volt is. A bevitt két hónapban úgy tűnik, hogy volt ovuláció. Ez azonban nem jelenti azt, hogy lassan nem ritkul, vagy hogy ebben a hónapban is van. A vérvételes hormonszint kimutatások nagyon hasznosak, ha nincs is korai változókor esetleg, akkor is lehet, hogy például a progeszteron szintet helyre kell hozni, mert az a megtermékenyült petesejt megtapadásához feltétlenül szükséges. Kérem szóljon az orvosának arról, hogy a ciklusai sokszor jóval rövidebbek, mint 28 nap(23 nap), így ő tudni fogja már, hogy a progeszteront korábban kellene tesztelni és nem a 21. napon.
Üdvözlettel,
Dr. Kámory Enikő

 

Te is kérdeznél? Dr. Kámory Enikő neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Sokan nem hisznek az interneten talált oldalakban, azt mondják, hogy egy számítógép nem tudja kiszámolni az ovulációt, hogy ez csak egy általános program. Én mindenkinek, aki babát szeretne, csak ajánlani tudom a TervezettBaba.hu honlapot, mert nekünk ennek az oldalnak a segítségével sikerült babát fogantatnunk. Köszönöm nektek!"

Ibike

Lájkolj minket!