Rosszul esik látni a várandós anyákat

Kedves Tímea!
3 éve vagyok együtt a párommal és tavaly nyár óta szeretnénk babát. Nálam is és a páromnál is van egy kis gond. Nekem nem minden hónapban van peteérésem, a páromnak pedig 2011 telén mellékhere gyulladása volt és a kis katonák csak 30-50 %-a életképes. Mind a ketten orvosi segítséget vettünk igénybe. A problémám az, hogy mivel védőnőként dolgozom, sajna szinte minden héten új várandóst veszek nyilvántartásba és dolgozom velük. Nagyon rosszul esik, hogy nekik pár hónap próbálkozás után össze jön a baba, vagy épp egy esetleges baleset végeredménye, nekünk meg nem jön össze. Örömmel venném, ha tudna valamilyen segítséget adni.


Bóta Tímea pszichológus, relaxációs terapeuta

Bóta Tímea - pszichológus, relaxációs terapeuta válasza:

Kedves Edina!
Köszönöm, hogy megtisztelt a bizalmával. Biztos vagyok benne, hogy nehéz lehet nap mint nap szembetalálkozni a külvilágban is azzal, ami körül a gondolatai, vágyai járnak. Ezt a meghasonlott állapotot, ezt az ambivalenciát azt gondolom, leginkább úgy tudná feloldani, hogyha elmélyedne a saját történetükben. Mivel a munkával töltött nappalai mások terhességének gondozásával telnek, tehát segítő szerepben, érdemes lenne időt szánnia arra, hogy a saját babájukhoz vezető úttal foglalkozzon – valakivel, aki most Önnek segít.
Meggyőződésem, hogy a babához vezető út mindig komoly önismereti forrás egy nő, egy pár számára – és sokszor akkor lesz belőle tudatos munka, amikor valamiért késik a gyerekáldás. Fordítsa a saját hasznára ezt a késlekedést, és keressen egy olyan szakembert, akivel szívesen dolgozna a témáján. Olyan jellegű terápiás munkára gondolok, amiben lehetőséget kap ránézni azokra az erőforrásokra amik támogatják a gyerekvállalásban és azokra a témákra is, amikben el van akadva.
Ideje van ennek azért is, mert a segítői szerep, amilyen a védőnői is, nagyfokú érzelmi igénybevételt jelent, és valószínűleg az Ön „érzelmi tankja” is feltöltésre vár. Biztos vagyok benne, hogy mindaz az energia, amit magára fordít, sokszorosan megtérül majd – segíti a munkájában és támogatja az anyasághoz vezető úton.
Minden jót kívánok Önnek ehhez, szeretettel: Bóta Tímea

 

Te is kérdeznél? Tímea neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Sokan nem hisznek az interneten talált oldalakban, azt mondják, hogy egy számítógép nem tudja kiszámolni az ovulációt, hogy ez csak egy általános program. Én mindenkinek, aki babát szeretne, csak ajánlani tudom a TervezettBaba.hu honlapot, mert nekünk ennek az oldalnak a segítségével sikerült babát fogantatnunk. Köszönöm nektek!"

Ibike

Lájkolj minket!