Petezsák és szikhólyag

Kedves Doktornő!
Február 19-én 5 hetes terhességet állapított meg az orvosom, 6 mm-es petezsák volt látható az UH-n, embrió egyelőre nem.
Ezután kb. 2 napos enyhe pecsételést tapasztaltam. Ezért 4 nappal az első UH után ismét elmentem UH-ra, ahol 7 mm-es petezsákot mértek, embrió szintén nem látható.
progeszteron szint: 61,5 nmol/L
HCG 4387 nmol/L
Az orvosom szerint ilyen korai terhességben gyógyszeres progeszteron pótlás nem javasolt, de az interneten annyira eltérő információk érhetőek el. Ön mit gondol erről? Illetve a petezsák növekedése normálisnak mondható?
Nagyon izgulok, és aggódom. :)
Válaszát nagyon köszönöm!


Dr. Kámory Enikő oldalunk tudományos munkatársa és alapítója

Dr. Kámory Enikő - oldalunk tudományos munkatársa és alapítója válasza:

Az UH lelet alapján ez nem 5 hetes terhesség, hanem korai (max. 2-3 hetes) terhesség. 1 hét múlva UH kontroll szükséges, ha nem látszódik akkor sem embrionális elem (szikhólyag legalább), úgy sajnos ez lehet , hogy nem egy megfelelően fejlődő terhesség. 8-10 mm-es petezsákban kellene látni legalább már szikhólyagot.


Üdvözlettel: Dr. Kámory Enikő

 

Te is kérdeznél? Dr. Kámory Enikő neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Ahhoz, hogy bekövetkezzen az a csoda, amit áldott állapotnak hívunk, hihetetlenül sok dolognak kell hibátlanul működnie. Sajnos, ezek a dolgok néha el is romolhatnak. Napjainkban nagyon sokan és kiválóan foglalkoznak az egyes részterületekkel, de az ember egészét csak ritkán látják. Ebben van nagy segítségünkre egy olyan, az egyes szakértőktől és intézetektől független portál, a TervezettBaba.hu, ami segít a sok információt egységes egésszé varázsolni, és így hatékonyan használni."

Dr. Szakács Zoltán
szülész-nőgyógyász főorvos, meddőségi specialista
Kelen Magánkórház

Lájkolj minket!