Petefészek ciszta

Kedves Enikő!
Jobb oldali petefészek cisztát állapított meg nőgyógyászom. Véleménye szerint ez a vérzést követően össze fog esni. Előfizetője vagyok a tervezett baba oldalnak. Nagyon örülök, hogy megtaláltam. Egyszer már sikerült teherbe esnem segítségével (elsőre), de sajnos 16. héten a baba feltételezhetően gyenge méhszáj miatt elment. Az után érdeklődöm, hogy ciklus kiértékelésénél figyelembe fogják venni, ha beírtam a megjegyzésbe, hogy ciszta? További kérdésem, hogy normálisnak tekinthető-e, ha az ovuláció előtt és után csak 1-2 tized fokos eltérés mutatkozik, vagy progeszteron hiányt jelezhet? Köszönöm válaszát.
Zita


Dr. Kámory Enikő oldalunk tudományos munkatársa és alapítója

Dr. Kámory Enikő - oldalunk tudományos munkatársa és alapítója válasza:

Kedves Zita!
Mivel én nem tudom milyen típusú a cisztája, így csak a nőgyógyász véleményére (amelyet gondolom hüvelyi ultrahang vizsgálatra alapozott) tudok támaszkodni. Igaza van, a ciszták egy része spontán felszívódik. Amennyiben nem okoz alhasi fájdalmat, illetve nem változik meg a vérzés állaga, színe, ideje, akkor nagy valószínűség esetén erről van szó. Amennyiben hormonális stimulációt kapott, az is kiválthatta, de a hormonkezelés megszűnése után idővel spontán elmúlhat. Helyében én mindenképpen ellenőriztetném a nőgyógyászával, hogy a ciszta valóban eltűnt.
Amennyiben a ciszta tartósan megmarad, az befolyásolhatja a a hormontermelést, és azt mindenképpen látni lehet majd a grafikonon.
A grafikonon a néhány tized fok emelkedés bőven elegendő, jellemzően nem szokott több lenni, ez teljesen normális.
Üdvözlettel,
Dr. Kámory Enikő

 

Te is kérdeznél? Dr. Kámory Enikő neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Két hónapja találtam meg ezt a honlapot. Párommal augusztusban jutottunk el arra az elhatározásra, hogy szeretnénk 7 év után egy második gyermeket. Eddig nem sikerült, de az oldal segítségével ez most összejött. Nagyon szépen köszönöm ezt a lehetőséget."

Éva

Lájkolj minket!