Ovuláció előrejelzés

Kedves Enikő!
A mai nap szembesültem azzal, hogy a ciklusom 8. napján volt az ovulációm. Ez meglepő, főleg azért, mert még a tegnapi napon azt mutatta, hogy az ovulációm napja október 23-án lesz, ma meg azt mutatta, hogy az ovulációm tegnapelőtt volt. Furcsa, és azért is, mert a hónap elején fizettem 2.000,- forintot az minden reménnyel, de most, hogy a mai nap folyamán jelezte a gép, hogy már két napja volt az ovulációm...meglepő. Kérem legyen segítségemre (nekem rémlik csak, hogy a 15. nap körül van az ovuláció???)
Köszönettel: Henrietta


Dr. Kámory Enikő oldalunk tudományos munkatársa és alapítója

Dr. Kámory Enikő - oldalunk tudományos munkatársa és alapítója válasza:

Kedves Hetta1979!
Az ovuláció ideje, és a ciklus hossza személy függő. Az átlagos ciklus 28 napos, mégis elég ritka, hogy valakinek mindenféle segítség nélkül mindig 28 napos legyen a ciklusa. A luteális fázis (ami az ovuláció és következő menstruáció közötti időszak) hossza állandó minden személynél, de hogy hány nap, az személy függő. Van akinek 10 nap, van akinél 15 vagy több. Átlagosan ez is 14 nap. Ezeket a személyes jellemzőket állapítja meg a program, de ehhez szükség van minél több használható bevitt ciklusra. Legalább három ciklus kell ahhoz, hogy az átlagos értékeket személyre szabott értékekre alakítsa a program. Az a ciklus, ahol nincs bevitt hőmérsékleti adat, vagy nagyon kevés van, a program szerint teljesen használhatatlan, hiszen az ovulációra semmi sem utal. Ezen kívül a ciklus közepe táján, ahol az ovuláció várható, akkor tud a program pontos ovulációs időpontot megadni, ha minden adat megvan. Emellett az is fontos, hogy a bevitt adatok megfeleljenek a "Hogyan mérjem?" című oldalon írtaknak. Egy téves adat, ami a többiekhez képest más körülmények között lett mérve, igencsak félrevezetheti a programot. Ezeknek egy részét ki tudja szűrni a program, de nem mindet. Hónap elején a program előre jelez egy ovulációs időpontot, de ezt a bevitt adatok alapján ciklus közben módosítja, hiszen a hónap elején például az sem biztos, hogy a ciklus hossza például 26 vagy 29 napos lesz-e. Az előre jelzett időpont alapján általában lehet tervezni, ráadásul minél több bevitt adat van, annál pontosabb lesz ez az előrejelzés.
Üdvözlettel,
Dr. Kámory Enikő

 

Te is kérdeznél? Dr. Kámory Enikő neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Ahhoz, hogy bekövetkezzen az a csoda, amit áldott állapotnak hívunk, hihetetlenül sok dolognak kell hibátlanul működnie. Sajnos, ezek a dolgok néha el is romolhatnak. Napjainkban nagyon sokan és kiválóan foglalkoznak az egyes részterületekkel, de az ember egészét csak ritkán látják. Ebben van nagy segítségünkre egy olyan, az egyes szakértőktől és intézetektől független portál, a TervezettBaba.hu, ami segít a sok információt egységes egésszé varázsolni, és így hatékonyan használni."

Dr. Szakács Zoltán
szülész-nőgyógyász főorvos, meddőségi specialista
Kelen Magánkórház

Lájkolj minket!