Mikor lehetett ovulációm?

Kedves Dr. Kámory Enikő!
Azt szeretném kérdezni, hogy a mért hőim alapján mikor lehetett ovulációm és hogy már volt-e vagy még csak ezután lesz?
Tudom, hogy az utólagos hőemelkedésből lehet csak megmondani, de ha mondjuk holnap is fent marad ugyanígy a hőm, mint ma (36,6) akkor valószínű, hogy volt? De mikor?
LH tesztet is használtam, de szerintem az nem működött megfelelően, mert volt hogy a teszt vonal eleje halványabb volt, a vége pedig erősebb, meg olyan is volt, hogy tegnap pl. halványabb volt, mint tegnapelőtt. Így ez bizonytalan. De eddig még végig negatívnak mondhatnám így is.
Egyedül a hőből is lehet következtetni az ovuláció idejére, vagy csak LH teszttel együtt?
Ha ebben a ciklusban az LH tesztem "átver" akkor a hőmérés mennyire megbízható? Melyiknek higgyek mondjuk legközelebb ha ilyen eset történik?
Szept.25-én: 36,4
Szept.26-án: 36,4
Szept.27-én: 36,4
Szept.28-án: 36,5
Szept.29-én: 36,5
Szept.30-án: 36,4
Okt.1-én: 36,6
Okt.2-án: 36,4
Okt.3-án: 36,2
Okt.4-én: 36,4
Okt.5-én: 36,6.
Vezettem végig ciklus elejétől kezdve, ha szükséges írok még adatokat.
"Bizonytalan" LH tesztem Okt.5-én délelőtt 11 órakor mondható pozitívnak, erős 2 csíkos.
Akkor reggel voltunk együtt férjemmel és pisiléskor pici rózsaszínes nyákot észleltem a wc papíron. Ez mitől lehet? Nem volt még ilyenem sosem.
Kisfiút szeretnénk, így Ön szerint jókor volt az időzítés? Vagy még ovuláció előtt vagyunk?
Nekem az a véleményem, hogy LH teszt szerint még ovu előtt vagyunk, viszont Okt.3-án szépen lecsökkent a hőm és utána felment. (betartok minden szabály hőmérőzéskor, mindig reggel 7-kor mérem, előtte nem kelek fel, nem megyek wc-re, nem mozgok) Nem hinném, hogy még ezután fog csökkenni mert most lesz ovulációm. Vagy tévedek? Nem értem így ezt az egészet, mert az LH teszt nem egyezik a mért hőmmel. A tervezettbaba kalkulátora is Okt.3-ra húzta be a vélt ovulációt.
Legyen szíves segítsen megválaszolni a kérdéseimet és bocsánat ha egyszerre túl sokat tettem fel.
Ismerőseim ajánlották Önt - nagyon jó véleménnyel vannak Önről és tudom, hogy nagyon segítőkész - és én is köszönöm szépen a segítségét előre is.
Szép napot!
Marianna


Dr. Kámory Enikő oldalunk tudományos munkatársa és alapítója

Dr. Kámory Enikő - oldalunk tudományos munkatársa és alapítója válasza:

Kedves Marianna,
Az oldalra bevitt görbéből én azt tudom mondani, amit a rendszer is: a hőmérsékletek alapján az ovuláció október negyedikén volt. Azt írja az LH teszt október ötödikén reggel volt erős (igaz a rendszerbe október 6-t vitt be), én úgy gondolom ez csak megerősíti, hogy október 4-én feltehetőleg estefelé volt az ovulációja, így reggelre a lutinizáló hormon már kimutatható volt a vizeletében. A görbéi alapján mindent jól csinál, elvileg egyedül a hőgörbe is elég az ovuláció időpontjának meghatározásához. Azonban, ha még biztosabbra akar menni, akkor vigyen be méhnyak állapotot és hüvelyváladékot is. Itt talál hozzá segítséget: http://tervezettbaba.hu/tudastar/hogyan-merjem
A Shettles módszer alapján tehát azok, akik fiúgyermekre vágynak, javasolt, hogy az együttléteket az ovuláció idejére időzítsék. Így a maguk október ötödikei reggeli időzítése ideálisnak mondható. Viszont ez a módszer Dr Czeizel Endre szerint sem ad több, mint 70 %-os biztonságot a gyermek nemét tekintve.
Üdvözlettel,
Dr. Kámory Enikő

 

Te is kérdeznél? Dr. Kámory Enikő neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Örömmel jelzem, hogy tegnap megtörtént az orvosi vizsgálat és hivatalosan is babát várok! 7 hetes és csak úgy zakatolt a kis szíve! :D Köszönöm nektek TervezettBaba.hu a segítséget! :D"

valaki1985

Lájkolj minket!