Mikor lehetett ovulációm?

Kedves Dr. Kámory Enikő!
Azt szeretném kérdezni, hogy a mért hőim alapján mikor lehetett ovulációm és hogy már volt-e vagy még csak ezután lesz?
Tudom, hogy az utólagos hőemelkedésből lehet csak megmondani, de ha mondjuk holnap is fent marad ugyanígy a hőm, mint ma (36,6) akkor valószínű, hogy volt? De mikor?
LH tesztet is használtam, de szerintem az nem működött megfelelően, mert volt hogy a teszt vonal eleje halványabb volt, a vége pedig erősebb, meg olyan is volt, hogy tegnap pl. halványabb volt, mint tegnapelőtt. Így ez bizonytalan. De eddig még végig negatívnak mondhatnám így is.
Egyedül a hőből is lehet következtetni az ovuláció idejére, vagy csak LH teszttel együtt?
Ha ebben a ciklusban az LH tesztem "átver" akkor a hőmérés mennyire megbízható? Melyiknek higgyek mondjuk legközelebb ha ilyen eset történik?
Szept.25-én: 36,4
Szept.26-án: 36,4
Szept.27-én: 36,4
Szept.28-án: 36,5
Szept.29-én: 36,5
Szept.30-án: 36,4
Okt.1-én: 36,6
Okt.2-án: 36,4
Okt.3-án: 36,2
Okt.4-én: 36,4
Okt.5-én: 36,6.
Vezettem végig ciklus elejétől kezdve, ha szükséges írok még adatokat.
"Bizonytalan" LH tesztem Okt.5-én délelőtt 11 órakor mondható pozitívnak, erős 2 csíkos.
Akkor reggel voltunk együtt férjemmel és pisiléskor pici rózsaszínes nyákot észleltem a wc papíron. Ez mitől lehet? Nem volt még ilyenem sosem.
Kisfiút szeretnénk, így Ön szerint jókor volt az időzítés? Vagy még ovuláció előtt vagyunk?
Nekem az a véleményem, hogy LH teszt szerint még ovu előtt vagyunk, viszont Okt.3-án szépen lecsökkent a hőm és utána felment. (betartok minden szabály hőmérőzéskor, mindig reggel 7-kor mérem, előtte nem kelek fel, nem megyek wc-re, nem mozgok) Nem hinném, hogy még ezután fog csökkenni mert most lesz ovulációm. Vagy tévedek? Nem értem így ezt az egészet, mert az LH teszt nem egyezik a mért hőmmel. A tervezettbaba kalkulátora is Okt.3-ra húzta be a vélt ovulációt.
Legyen szíves segítsen megválaszolni a kérdéseimet és bocsánat ha egyszerre túl sokat tettem fel.
Ismerőseim ajánlották Önt - nagyon jó véleménnyel vannak Önről és tudom, hogy nagyon segítőkész - és én is köszönöm szépen a segítségét előre is.
Szép napot!
Marianna


Dr. Kámory Enikő oldalunk tudományos munkatársa és alapítója

Dr. Kámory Enikő - oldalunk tudományos munkatársa és alapítója válasza:

Kedves Marianna,
Az oldalra bevitt görbéből én azt tudom mondani, amit a rendszer is: a hőmérsékletek alapján az ovuláció október negyedikén volt. Azt írja az LH teszt október ötödikén reggel volt erős (igaz a rendszerbe október 6-t vitt be), én úgy gondolom ez csak megerősíti, hogy október 4-én feltehetőleg estefelé volt az ovulációja, így reggelre a lutinizáló hormon már kimutatható volt a vizeletében. A görbéi alapján mindent jól csinál, elvileg egyedül a hőgörbe is elég az ovuláció időpontjának meghatározásához. Azonban, ha még biztosabbra akar menni, akkor vigyen be méhnyak állapotot és hüvelyváladékot is. Itt talál hozzá segítséget: http://tervezettbaba.hu/tudastar/hogyan-merjem
A Shettles módszer alapján tehát azok, akik fiúgyermekre vágynak, javasolt, hogy az együttléteket az ovuláció idejére időzítsék. Így a maguk október ötödikei reggeli időzítése ideálisnak mondható. Viszont ez a módszer Dr Czeizel Endre szerint sem ad több, mint 70 %-os biztonságot a gyermek nemét tekintve.
Üdvözlettel,
Dr. Kámory Enikő

 

Te is kérdeznél? Dr. Kámory Enikő neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Sokan nem hisznek az interneten talált oldalakban, azt mondják, hogy egy számítógép nem tudja kiszámolni az ovulációt, hogy ez csak egy általános program. Én mindenkinek, aki babát szeretne, csak ajánlani tudom a TervezettBaba.hu honlapot, mert nekünk ennek az oldalnak a segítségével sikerült babát fogantatnunk. Köszönöm nektek!"

Ibike

Lájkolj minket!