Hogyan hőmérőzzek?

Most kezdtem hőmérőzni. A ciklusom 6. napján 37,0 az ébredési hőm. Ez miért ilyen magas?


Dr. Kámory Enikő oldalunk tudományos munkatársa és alapítója

Dr. Kámory Enikő - oldalunk tudományos munkatársa és alapítója válasza:

Elsőként figyelmébe ajánlom a http://tervezettbaba.hu/tudastar/hogyan-merjem című cikkünket.
Ha ez alapján mindent tökéletesen csinált, akkor is lehet még számos oka: például sokkal melegebb szobában aludt, előző este pár pohár bort ivott, megfázott. Egy grafikonból az első pár nap után még nem sokat lehet mondani.
A félórás hőméréssel kapcsolatban pedig, ha a hőmérő nem mozdult el, nincs semmi ok arra, hogy ne a pontos hőmérsékletet mutassa. Feltételezem higanyos hőmérőt használt, a többi kikapcsolt volna. Igaz azok is rögzítik az utolsó értéket, de a legtöbb digitális hőmérőnél a leírásuk szerint a csipogás után pár perccel (típustól függ mennyi) mutatja a pontos értéket. Viszont rögzíteni a csipogáskorit rögzíti. Ha ilyennel mért, akkor tekintse kihagyott napnak.
Üdvözlettel: Dr. Kámory Enikő

 

Te is kérdeznél? Dr. Kámory Enikő neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Másfél év próbálkozás, egy szomorú vetélés után végre újra kimondhatom, h kisbabánk lesz! Csupán 3 hónapig vezettem a görbémet az oldalon, már kicsit én is feladtam, mire pozitívat teszteltem. A legszebb szülinapi ajándékot kaptam meg az élettől. Párom is felhőtlenül boldog. Jövő hét kedden látogatjuk meg a nőgyógyászomat. Addigra már több, mint 6 hetes leszek :) Nagyon szépen köszönöm a tervezettbaba.hu csapatának, h létrehozták ezt az oldalt. Számtalan kismamának és kispapának segítettetek!!! Köszönjük szépen!!!"

Rencsimókus

Lájkolj minket!