Hogyan hőmérőzzek?

Most kezdtem hőmérőzni. A ciklusom 6. napján 37,0 az ébredési hőm. Ez miért ilyen magas?


Dr. Kámory Enikő oldalunk tudományos munkatársa és alapítója

Dr. Kámory Enikő - oldalunk tudományos munkatársa és alapítója válasza:

Elsőként figyelmébe ajánlom a http://tervezettbaba.hu/tudastar/hogyan-merjem című cikkünket.
Ha ez alapján mindent tökéletesen csinált, akkor is lehet még számos oka: például sokkal melegebb szobában aludt, előző este pár pohár bort ivott, megfázott. Egy grafikonból az első pár nap után még nem sokat lehet mondani.
A félórás hőméréssel kapcsolatban pedig, ha a hőmérő nem mozdult el, nincs semmi ok arra, hogy ne a pontos hőmérsékletet mutassa. Feltételezem higanyos hőmérőt használt, a többi kikapcsolt volna. Igaz azok is rögzítik az utolsó értéket, de a legtöbb digitális hőmérőnél a leírásuk szerint a csipogás után pár perccel (típustól függ mennyi) mutatja a pontos értéket. Viszont rögzíteni a csipogáskorit rögzíti. Ha ilyennel mért, akkor tekintse kihagyott napnak.
Üdvözlettel: Dr. Kámory Enikő

 

Te is kérdeznél? Dr. Kámory Enikő neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Ahhoz, hogy bekövetkezzen az a csoda, amit áldott állapotnak hívunk, hihetetlenül sok dolognak kell hibátlanul működnie. Sajnos, ezek a dolgok néha el is romolhatnak. Napjainkban nagyon sokan és kiválóan foglalkoznak az egyes részterületekkel, de az ember egészét csak ritkán látják. Ebben van nagy segítségünkre egy olyan, az egyes szakértőktől és intézetektől független portál, a TervezettBaba.hu, ami segít a sok információt egységes egésszé varázsolni, és így hatékonyan használni."

Dr. Szakács Zoltán
szülész-nőgyógyász főorvos, meddőségi specialista
Kelen Magánkórház

Lájkolj minket!