A kérdés:

Üdvözlöm! Szeretnék segítséget kérni, hogy hogyan tudnám pozitivan kezelni a stresszes hétköznapjaimat! Régebben sok sérelem ért az életben és most valahogy megint ez az időszak kezd úrrá lenni rajtam. Mivel szeretnék kisbabát nem hiszen jó ötlet hogy ennyit stresszelek! Szeretném ha tudna egy két tanácsot adni!!! Köszönöm! pepibaba21


Bóta Tímea pszichológus, relaxációs terapeuta

Bóta Tímea - pszichológus, relaxációs terapeuta válasza:

Kedves Pepibaba21!
A túlzott stresszt nem csupán a teherbeesés szempontjából fontos kezelni – hanem Önmagáért is. Éppen ezért első körben érdemes lenne egy kicsit a háttérben hagyni a baba-témát, és e nélkül ránézni arra, ami Önnek feszültséget okoz. Fontos lenne, hogy a „Régebben sok sérelem ért az életben” mondat mögötti történetek kicsit konkrétabbá váljanak – akár egy szakember segítségével. Erre az át/ és feldolgozásra azért van szükség, mert mindaddig, amíg ezek az élmények dolgoznak Önben, addig az történik, amit ír: „most vhogy megint ez az időszak kezd úrrá lenni rajtam”. Azaz, amit elvileg maga mögött hagyott – az időben, az emlékeiben – az vissza, visszatér és jelez valamit, amivel dolga van.
Úgyhogy, amit én ajánlok, az módszeres önismereti munka – akár csoportos formában is. Ősz van, rengeteg csoport indul a legkülönfélébb módszerekkel. Van, aki a művészet eszközeit használja a személyiségben lakozó dinamikák felderítéséhez – így festve, táncolva, zenélve oldódhatnak a feszültségei. Van módszer, ami a test felől közelít – pl. autogén tréning. (Mondjuk nem lehet eléggé hangsúlyozni az egyik legkézenfekvőbb testi fókuszú terápiát – a rendszeres sportolást…) Van, amelyik a családi viszonyok, kapcsolódások megismerésével hat – mint pl. a családállítás. Használhatja a dráma eszközét önmaga megismerésére – egy pszichodráma csoportban.
Azt javaslom, nézzen szét az onismeret.lap.hu oldalon, és keresse meg az irányt, ami igazán közel áll Önhöz. Higgye el, minden idő, amit önmaga megismerésével tölt, közelebb viszi a céljához. A rossz hír az, hogy nem nagyon lehet ezt megspórolni. A jó pedig, hogy ez egy nagyon hatékony út. Megelőzheti azt, hogy az egyébként is feszült hétköznapjaiba új stressz, a gyerekvállalásé kerüljön. Képes lehet arra, hogy a várakozás örömét élhesse át.
Minden jót Önnek ehhez: Bóta Tímea

 

Te is kérdeznél? Tímea neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy elmondjam, én is babát várok! 3 hónapig vezettem a grafikont, és nagy nagy köszönettel tartozom a tervezettbaba.hu oldalnak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy megismerhessem a szervezetem működését, az ovulációm pontos időpontját. Továbbá köszönöm, hogy a szinte végtelennek tűnő kíváncsiságomat és érdeklődésemet gyors, szakszerű válaszokkal igyekeztek kielégíteni. Még egyszer köszönöm, és mindenkinek ajánlom, aki babát szeretne! "

Erika

Lájkolj minket!