A hőgörbémmel kapcsolatban lenne kérdésem

Kedves Enikő, a hőgörbémmel kapcsolatban lenne kérdésem. Régóta hőmérőzöm, de ebben a ciklusban úgy tűnik, megviccelt a testem... Az átlagos ciklushosszom olyan 36 nap (33 és 41 nap között van), görbe alapján mindig 16 nappal menstruáció előtt van ovuláció. Az aktuális ciklusomban a 13. napon volt egy hőleesés és utána 36,6 körüli értékekre felment a hőm (ciklus első felében 36,2-3 szokott lenni). A program ide behúzta az ovulációt. De. A 22.napon ismét volt egy leesés, a 28-on pedig felment a tőlem megszokott 36,8 körülre (36,73 és 85 között most). Ennek 7 napja, tehát a 35. napon vagyok, hő még fent, menstruáció sehol, teszt negatív. Melyik nap a legvalószínűbb, hogy ovulációm volt? A 13., 22. vagy 28? Előre is köszönöm a választ.


Dr. Kámory Enikő oldalunk tudományos munkatársa és alapítója

Dr. Kámory Enikő - oldalunk tudományos munkatársa és alapítója válasza:

Kedves Eszter!
Megnéztem a grafikonját, és az ovuláció legvalószínűbb időpontjának a 28. napot tartom. Jó lenne látni több grafikont is, de ez az egy alapján azt gondolom, hogy az ovuláció a 28. napon volt. A 34-35. nap még korai volt egy teszthez, legkorábban biztosat a 38. napon mutatott volna. De abból, hogy a görbe elindult lefelé, igen valószínűnek tartom, hogy pár napon belül, sajnos, megjön a menstruációja.
A hőgörbét láthatóan jól vezeti, a harmadik bevitt hónap után a rendszer már testreszabott előrejelzést is tud adni az ovuláció, illetve a termékeny napok várható idejéről.
Üdvözlettel,
Dr. Kámory Enikő

 

Te is kérdeznél? Dr. Kámory Enikő neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Ha egy gyermekre vágyó nő tisztában van ovulációja és termékeny napjai pontos idejével, nagyobb eséllyel esik természetes úton teherbe. A TervezettBaba.hu oldal ezt az információt nyújtja felhasználóinak."

Dr. Fülöp István
Meddőségkezelési részlegvezető főorvos
Róbert Károly Klinika

Lájkolj minket!