Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Lombikosok, lombikra készülők

Ebben a beszélgetésben 265 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Vadika
2016-09-12 08:08:40
 
Szia Veronika!
Pont ezt szerettem volna hallani, hogy elsőre sikerült :) Gratulálok! :)
Nekünk is ez az első lombik, BMC-be járunk. Egy hete volt a beültetés, és nagyon bízom benne, hogy nekünk is elsőre sikerül. Csak ez a várakozás... Ráadásul az égvilágon semmi tünetem nincs. Mondjuk eddig kétszer voltam terhes, egyszer sem volt tünetem. De azért félek. Ti hová jártatok? Pénteken kell mennem a vérvételre, tehát a végéhez közeledünk már, de egyre nehezebben telnek a napok, ezért is szeretnék egy-két biztató szót hallani :)
Te beültetés után táppénzen voltál, vagy dolgoztál?
BVeronika
2016-09-12 07:18:13
 
Szia Vadika!
Hol tartotok jelenleg a folyamatban? Mit szeretnél tudni? Kérdezz bátran bármit, ha tudok, segítek. Mi már túl vagyunk egy lombikon, szerencsére elsőre sikerült. Melyik intézetbe jártok? Kivizsgálások megvoltak már?
Vadika
2016-09-11 16:19:45
 
Sziasztok!
Régen jártam már az oldalon, ráadásul akkor mèg a lombik nem is került szóba nálunk. Most viszont benne vagyunk a közepében. Remélem, jár erre valaki, megosztani tapasztalatokat. Jó lenne beszélgetni sorstársakkal!
Tsibe
2016-08-30 10:01:44
 
Huh, Fantasyc, nektek sem egyszerű :( Annyira borzasztó, hogy mindenre ilyen sokat kell várni.
Mi nem haladtunk semerre, a doki még mindig/megint szabin van. Jövő hét keddre adott konzultációs időpontot. Addig még egyszer megpróbálunk egy minta adást, hátha... De annyit írt emailben, hogy ha ilyen drasztikus a helyzet most már, akkor lehet, hogy sorvadnak a heretubulusok, és akkor tényleg kellene a biopszia. De ez eddig találgatás... Közben elküldtem a férjemet egy hormonvérvételre, hogy lássuk változott-e valami 1 évvel ezelőtthöz képest, hátha ad valami magyarázatot vagy ötletet. De semmi, sajnos :(
Esetleg, ha nem gond, leírnád a párod hormoneredményeit? Jó lenne más eredményeket is látni, összehasonlításképp. Itt nekünk az összes doki azt mondta tavaly, hogy jók az eredmények, de sztem a tesztoszteron nagyon alsó határ, az ösztrogén meg magasnak tűnik. De erről ugye értelmes infót nem találtam a neten, aztán bele is törődtem.
Végső esetben ha más nem marad, októberben megcsináltatjuk a biopsziát. Csak félünk, mert még arra is mondhatják, hogy nem jó, és akkor mi lesz...
BVeronika
2016-08-30 07:24:31
 
Fantasyc!
Hát ezek nem túl jó hírek, de ha a dolog jó oldalát próbáljuk nézni, akkor most már legalább tudjátok, hogy mi a baj, és hogy igenis lesz rá megoldás. Az viszont nagyon durva, hogy ilyen sokára kaptatok csak időpontot.... :(
Ha megvan minden papír, és belevághattok, akkor mehet biopszia nélkül is? Vagy ez majd csak akkor derül ki, hogy mennyit javított az értékeken a tesztoszteron?
Nagyon drukkolok nektek, és kitartást kívánok a várakozáshoz!
Fantasyc
2016-08-29 17:21:08
 
Sziasztok!

Bocsi, hogy ilyen későn írok, de el kellett terelni a gondolatunkat, voltunk nyaralni és elkezdtünk építkezni
Tsibe, mi van veletek??? Andrológus mondott valami okosságot?

Mi voltunk orvosnál: Időpontra mentünk, de biztos emlékeztek, hogy genetikai vizsgálatot csináltattunk a páromnak, de valami gond volt a mintákkal és újra kellett kezdeni a procedúrát. Végre megjöttek az eredmények, de a nyári szabadságok miatt csak augusztusra kaptunk időpontot. Eljött a nagy nap és mentünk. Mikor behívták, mondta a doki, hogy csinálna még egy ultrahangot. ok. Az ultrahangon kisebb konzílium volt, 5-en voltak bent, köztük egy gyakornok. A vizsgálat közepette a doki kérdezi a gyakornokot, hogy mit lát, ere a gyakornok: "az ott egy tumor?" Mondanom sem kell, hogy a párom lefagyott, addig az zavarta, hogy annyian bámulják, utána viszont az egész élete lepörgött előtte. Szerencsére nem volt tumor, "csak" meszesedés. Az orvos jól leoltotta a gyakornokot, de szerintem öregedett 5 évet a párom pár másodperc alatt. Mikor végre véget ért a vizsgálat, akkor behívott a doki egy megbeszélésre. A vérvételek, genetikai vizsgálat és uh-ok alapján azt mondta, hogy magzati fejlődési rendellenessége van. Ez azt jelenti, hogy mikor a párom édesanyja állapotos volt, akkor magas volt az ösztrogén szintje és ezért nem fejlődtek ki a heréi rendesen. Szóval meszesedik. Lesz még pár jó éve, mikor termel spermiumot, de csak elenyésző mennyiségben, aztán végleg leáll a termelés. Ez nem valami jó hír. :-( Állítólag ideiglenesen meg lehet tesztoszteronnal emelni a termelést, de ez hirtelen megemeli és aztán még jobban lecsökken, mint előtte volt, de nálunk amúgy sem sokáig van, szóval a doki ezt javasolja. Ahhoz viszont, hogy tesztoszteront írjon fel, szükséges 2 rossz hormonvizsgálat. Beutalót hiába kértünk, nem kaptunk, azt mondták, kérjünk más urológustól. Mindegy, beszereztük és egy kis ismerettséggel még aznap sikerült levetetni a vért és másnapra meg is kaptuk a leleteket. Azt mondták a SOTE-nál, hogy ha megvannak az eredmények, akkor következő hétre kapunk időpontot, hisz nekünk "csak" 1 receptre lesz szükségünk. Ennek ellenére mikor telefonáltunk, hogy megvannak az eredmények, azt a választ kaptuk, hogy szeptember 26-ra tud legközelebb időpontot adni. Mégegyszer írom, csak egy receptírásra!!! Kicsit fel vagyok háborodva, de nem tudok mit csinálni, e kell fogadnom még akkor is, ha tudom, hogy az idő a legnagyobb ellenségünk. Szóval ismét várunk. :-(
Tsibe
2016-08-16 10:13:41
 
Köszi, igyekszünk. Próbálom benne tartani a lelket...el van keseredve, hogy mi lesz, ha nem lesz jó a biopszia eredménye. Meg hogy miért nem gondolt senki arra korábban, hogy fagyasszunk, mikor még volt miből, biztos, ami biztos. Nehéz ez, de majd csak megoldjuk :)
BVeronika
2016-08-12 09:55:06
 
Kitartást nektek Tsibe!
Tsibe
2016-08-11 12:15:36
 
Az andrológus a héten szabin van. Jövő héten beszélünk vele, hogy van-e valami ötlete. Gondolkozunk/barátkozunk a biopszia gondolatával, de az is annyira kétesélyes. Féltem tőle a páromat. Nem igazán tudom, várunk most egyelőre.
BVeronika
2016-08-11 10:48:53
 
... :(
És akkor most mi a tervetek Tsibe?
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!