Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Lombikosok, lombikra készülők

Ebben a beszélgetésben 265 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
vamariann
2016-09-13 15:06:45
 
Jajj, lányok, de jó, h rátok találtam! :)
Eddig a Kenézy Kórházban voltunk, 2M/ml és 0% mozgékonyságot sikerült 2 hónap alatt 9M/ml-re és 15% mozgékonyságra feltornázni. Ez a kiindulóponthoz képest nagyon jó, de ugyebár a természetes úton való fogantatáshoz még így is igen kicsi az esély. Meg hát ugye mi is évek óta szeretnénk már babát, szóval itt sincs már mire várni. A Kenézyben dr. Osváth Péter vizsgálta, most dr. Szűcs Miklóshoz megyünk magánrendelésre. Ti kinél voltatok, hová jártok?
Tsibe: a férjednél mi az, amin nem lehet javítani? :( (ha nem indiszkrét a kérdés)
Veronika: igen, mi is reménykedünk még mindig a csodákban. Bár folyamatosan csak rossz híreket kapunk egy ideje, még vhol titkon mindig abban reménykedünk, h nem kell végigjárnunk ezt a hosszú folyamatot és megesik rajtunk a Jóisten szíve. :) Rengeteg olyan történetet hallottam már, ahol lombik után jött spontán a kistesó, de ez ugye azokra igaz, ahol az anyukánál volt gond. Na de csodák ugyebár léteznek. (azt mondják...:))
BVeronika
2016-09-13 14:36:36
 
Vamariann!
Köszönöm szépen. :-) Mennyire rossz a párod eredménye? Nálunk pont emiatt volt szükség a lombikra. A férjem Profertilt szedett, és annyit javított az eredményén, hogy lombikhoz elég volt (1 millió/ml lett az összesen 1-2 db mozgóból…) A dokink szerint 5 millió alatt csak lombik jöhet szóba. De én úgy gondolom, hogy lehet az embernek szerencséje, és kevéssel is sikerülhet természetes úton. Titkon én is abban reménykedek, hogy a tesó majd összejön természetes úton. :-)
Tsibe
2016-09-13 14:34:34
 
Nálunk is a férjemmel van a gond. Nagyon fontos, hogy rendesen ki legyen vizsgálva, és minél pontosabb eredménnyel menjetek majd a Kaáliba. Nekünk rengeteg féle vizsgálatot csináltak, és meg is találták a gondot végül, csak sajnos azon nem lehet javítani. Melyik andrológushoz mentek és eddig kinél voltatok?
vamariann
2016-09-13 14:30:13
 
Szia Mariann, üdv köztünk.
Melyik meddőségibe szeretnétek menni?
Tudom én is, hogy nagyon nehéz már ilyenkor időpontot kapni...májusban nekünk is novemberre adtak Debrecenben, most meg már nincs erre az évre hely, jövő évit meg nem osztanak még :(
Mi még nem tudtunk belekezdeni sajnos a lombikba, de ezerféle vizsgálaton vagyunk túl, szóval ha bármi kérdésed van, szívesen válaszolok ha tudok. Meg persze itt mindenki :)

Szia Tsibe,

nagyon aranyos vagy, köszönöm szépen. Mi is Debrecenbe mennénk, az van közel hozzánk. Nekem is azt mondták, h majd nov.-ben hívjam őket, h a jövő évre adjanak... De most kértem még időpontot egy magán andrológushoz is, mert csak nem hagy az nyugodni, h semmilyen más módszert nem javasoltak a férjemnek a FER14-en kívül. Többektől hallottam, h injekciós kezelést kaptak ilyen esetben, úgyh futunk még egy kört ezügyben, hátha.... Vkinek van esetleg tapasztalata ilyen téren?
Tsibe
2016-09-13 13:45:32
 
Szia Mariann, üdv köztünk.
Melyik meddőségibe szeretnétek menni?
Tudom én is, hogy nagyon nehéz már ilyenkor időpontot kapni...májusban nekünk is novemberre adtak Debrecenben, most meg már nincs erre az évre hely, jövő évit meg nem osztanak még :(
Mi még nem tudtunk belekezdeni sajnos a lombikba, de ezerféle vizsgálaton vagyunk túl, szóval ha bármi kérdésed van, szívesen válaszolok ha tudok. Meg persze itt mindenki :)
vamariann
2016-09-13 11:40:30
 
Sziasztok, üdv Nektek!

Úgy tűnik, mi is csatlakozunk férjemmel a lombikosok táborához, de sajnos ennek az útnak is még nagyon a legelején járunk, pedig már 3,5 éve küzdünk azért, h gyermekünk legyen. Sok mélypontot éltünk már át, volt egy vetélésem 3 éve, aztán újra sikertelen próbálkozások, majd kiderült, h autoimmun eredetű pajzsmirigy-alulműködésem van. Elkezdtük a hormonkezeléseket, de még mindig nem rendeződött az értékem, aztán kiderült, h a férjemnél is gond van, nagyon kevés az életképes katonája (erre nem is gondoltunk, hisz 3 éve a próbálkozás 4. hónapjában sikerült teherbe esnem, úgy tűnik, azóta nagyot romlott a készlet vagy csak akkor volt szerencsénk...) Szóval most ott tartunk, h még vitaminokkal próbálunk az eredményein javítani, de az andrológus azt mondta, ő továbbra is a lombikot szorgalmazná. Viszont oda jelenleg még az 1. konzultációra sem tudunk időpontot kapni. Nagyon elkeserítő ez az egész helyzet és jó itt sorstársakra lelni.

Veronika, nagy izgalommal vártam, sikerült-e a beültetés és nagyon örülök Nektek, gratulálok!
Vadika, kitartás Neked, nagyon szorítok!
BVeronika
2016-09-12 10:30:26
 
Még nem tudjuk, hogy fiú vagy lány. :)
BVeronika
2016-09-12 10:29:57
 
Előfordulhat, hogy a teszt még ki sem mutatja, de a vérvétel igen. Szerintem, ha kibírod, inkább várd meg a vérvételt.
Biztosan sikerül!!!!! Kitartást péntekig!
Vadika
2016-09-12 10:21:37
 
Már 16. hét? Nagyon örülök, hogy rendben van nálatok minden! Tudjátok már, hogy kisfiú vagy kislány van a pocakodban?
Én is táppénzen vagyok, a héten még biztosan! Nekem már a stimuláció is rosszul indult, nem reagáltam a szurikra, és jócskán emelni kellett az adagot a 4. naptól. Így is csak 4 tüsző lett, ebből csak egy volt 20 mm-es, a többi 12-13. Féltünk nagyon, hogy egyáltalán lesz-e benne petesejt, de szerencsére kettőben volt. Másnapra egy termékenyült meg, de mondta a biológus, hogy a másikkal még próbálkoznak, és végül mindkettőt visszakaptam, odakint szépen fejlődtek. Nagyon bizakodó vagyok, a kisördögöt nem engedem beférkőzni a gondolataimba :) Nem vagyok már fiatal, régóta várunk a babára, nekem is muszáj elhinnem, hogy sikerülni fog!! Fagyasztva nekünk sincs. Szóval tényleg sikerülnie kell :)
Most úgy gondolom, én sem fogok előtte tesztelni. De nem tudom, kibírom-e. Nem tudom, mi a jobb, ha már tudom az eredményt, mielőtt a doki behív, vagy sem... Nehéz ez...
BVeronika
2016-09-12 09:45:06
 
Köszi, már a 16. hetet töltjük. :) Hatalmas boldogság ez! :)
Mi Tapolcára jártunk a PRI-be. Beültetés után 7 nappal még ne keress tüneteket. Nekem eléggé feszült a hasam, de az a hormonkezelés illetve a petesejtleszívás hatása volt. A 6.- 7. hét körül kezdtek tüneteim lenni, addig semmi nem volt. Emlékszem, nekünk is pénteki napon derült ki, hogy sikerült. :) Csinálsz előtte tesztet otthon? Én valahogy kibírtam, és nem csináltam.
A beültetés után 2 hétig táppénzen voltam. Kb. 2 napig pihentem, nagyrészt feküdtem, olvastam, filmeket néztem. A 3. naptól viszont mindent csináltam, mosás, főzés, kerti munka, takarítás... Nekem inkább a lelki nyugalmam miatt volt fontos a táppénz.
Tudom, hogy most nehezen telnek a napok, ez ellen szerintem ilyenkor nincs orvosság. Amit tudok tanácsolni, esetleg...: bízz a sikerben, gondolkodj pozitívan, ne hagyd, hogy a gondolataid elkalandozzanak, és azt súgják, hogy lehet, hogy nem sikerül.
Nálunk 9 petesejtet tudtak leszívni 5 termékenyült meg, de a beültetés napjára csak 1 maradt, ami szabályosan osztódott. Tehát fagyasztatni sem tudtunk. Így nem volt más választásom, el kellett hinnem, hogy mindenképpen sikerülni fog.
Nagyon drukkolok nektek!
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!