Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Lombikosok, lombikra készülők

Ebben a beszélgetésben 291 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Tsibe
2016-11-08 15:19:19
 
Sziasztok Lányok!

Ritus, én sajnos nem tudok neked segíteni ebben a kérdésben, még nem tartunk ott. De azt olvastam, hogy nem javasolják már a 2 hetes szigorú pihenést. Persze ne terheld magad, de élheted az életed normálisan, hiszen a természetes úton történő teherbeesésnél sem tesz az ember másként.

Képzeljétek, ma voltunk első konzultáción, és mivel a napokban meg fog jönni, már kezdünk is. Én ezt nem tudom elhinni! Majdnem sírva fakadtam...
Ritus1979
2016-11-07 11:56:30
 
Sziasztok!

2012 áprilisa óta próbálkozunk (2012 október óta vezetem itt a görbém), sajnos sikertelenül. Volt két spontán terhességem, mindkettőnek missed ab lett a vége (2013 és 2014). 2014-ben Zalaegerszegen immunológiai és genetikai kivizsgáláson voltunk a párommal. Nekem APS-em (véralvadási zavar) van, párommal minden rendben. Azóta folyamatosan szedem az Inofolic-ot és az Aspirin Protect-et. Idén márciusban voltunk meddőségi kivizsgáláson a PRI-ben. AMH szintem 0,6. Most kezdtük a lombik programot. 10.20-tól Suprefact injekciók, most csütörtöktől pedig Menopur 75 NE injekciók következnek.
Aki már túl van a beültetésen, megírná, hogy utána meddig kell otthon lenni? Vagy egyáltalán szükséges otthon maradni? Mikortól lehet dolgozni? Azt tudom, hogy a leszívás és a beültetés napján pihenni kell. De hogy utána mi a helyzet? Természetesen nem akarok mindenáron dolgozni menni, első a baba project, de ha nem szükséges otthon maradni, akkor mennék dolgozni. Nagyon jó munkahelyem van, nem stresszes, az otthonunktól 10 perc séta, 1 órás ebédszünettel.
Ha valakinek van már ilyen tapasztalata, írja meg.

Köszönöm
Rita
vamariann
2016-10-26 12:49:26
 
Ja, igen, mert eddig Győrbe jártatok. Úgy tudom, mind3 orvos jó egyébként, Bodnár dr.-hoz járnak a legtöbben.
A gluténmentes diétát épp elkezdtem már, B.I. csak még jobban megerősített benne. Igazából már 1 éve elhagytam a cukrot, fehér lisztet és a tejtermékeket és gond nélkül ment, nem is hittem volna. Így a gluténnal sem lesz gond sztem, csak a beszerzés és az ár problémásabb kicsit. Na de a cél szentesíti az eszközt. :)
Közben beszéltem a Kaáli-val, holnap megyek vv-re, meg megbeszélni Tándor dr.-ral, hogyan tovább.
Tsibe
2016-10-26 12:13:36
 
Nálunk nem történik semmi :) Két hét múlva Kaáli, tulajdonképpen nulláról indulunk első konzultációval, mivel intézetet váltunk. Ha jól emlékszem Bodnár doktor úrhoz van időpontunk, de nem én intéztem, hanem a férjem :)
Nem reménykedem már semmiben, eddig mindig csalódás ért, úgyhogy majd lesz ami lesz.
Tervezed tartani a gluténmentes diétát? Én próbáltam anno, nekem nem ment. Stresszelt, hogy még arra is figyeljek. Mondjuk nagyon minimális CH-t fogyasztok mostanra :)
vamariann
2016-10-25 20:07:35
 
De drága vagy, Tsibe, h így észben tartasz. :) Köszönöm, h érdeklődsz!
Nagyon alapos volt, megvizsgált, kikérdezett és nagyon sajnálkozott, h h lehetett 100 fölötti TSH-val élni. :D (Nem ő volt az 1. doki, aki így reagált, magam sem értem...) Azt mondta, belövi a TSH-mat, aztán mehet a menet. :) Nagyon pozitív volt. Az ő véleménye is az, h nem lehet az anti-TPO-t csökkenteni. Valóban befolyásolhatja a teherbeesést, de sajnos ez van. A Pharmanord szelénjét javasolta, (napi 200 mcg, ezt szedtem eddig is), ill. írt fel D-vitamint, 30.000 NE havi egyszer, ill. a jódmentes étkezést is mindenképpen. Kérdeztem a gluténmenteset is, azt mondta, h nem kötelezhet rá, de a tapasztalatok szerint valóban használ és már csak hab lenne a tortán, ha még azt is tudnám tartani. Dec.-ben kell majd visszamennem ctrl-ra.
Tsibe, nálatok mi a helyzet? Ki a Kaáli-s dokitok?
Tsibe
2016-10-25 19:12:13
 
Sziasztok Lányok!
Vamariann mire jutottál ma B.I-nél? Mondott valami hasznosat?
Tsibe
2016-10-17 12:11:56
 
Hát a javítani az túlzás, csak annyi történt, hogy legalább van. A vitaminbomba nálunk a minőség miatt ment, de az utóbbi hónapokban, már nem sok mindent szed belőle. Kicsit elkeseredett a többszöri nullás eredmény után. E vitamin maradt, szelén, folsav, C és D. Meg a királydinnye tea, bár a hormonokkal nála sincs gond.
B.I biztos tud majd javasolni valami hasznosat, elvégre ez a szakterülete :)
vamariann
2016-10-17 09:44:29
 
Szia Tsibe!

Juhúú, de jó! Nagyon örülök Nektek! :) Ki a Kaáli-s dokitok amúgy?
Megnéztem Dr. Irinyi Beatrixot, de valóban bőrgyógyászként praktizál. Nem találtam magándoki immunológust itt Db-ben. Egy pesti orvos válaszolt még neten, ő az immuno-endokrinológiát javasolja, de persze az is Bp-en van. Sztem már megvárom, mit mond Dr. B.I. jövő héten.
Egyébként elkezdte a férjem a királydinnye kapszulát szedni, de B.M. azt mondta, szerinte inkább hanyagoljuk, nehogy felborítsa a tesztoszteron szintjét, mivel minden hormoneredménye jó. A Te férjednek a vitaminbombával sikerült javítani rajta?
BVeronika
2016-10-17 09:44:04
 
De jóóóó Tsibe!!!! :)
Tsibe
2016-10-17 09:18:26
 
Sziasztok Lányok!
Mi újság? Vamariann találtál immunológust?
Képzeljétek, nálunk egyelőre elnapolták a biopsziát, mivel az utóbbi kb. 2 hónapban minden mintában volt lombikra alkalmas mennyiség. Lehet, hogy megússzuk :)
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!