Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: babások segítsége a babára váróknak :)

Ebben a beszélgetésben 170 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
maki88
2015-02-23 15:51:46
 
Tincsi, tök jó, hogy legalább akkor kiderült, hogy feltehetően mi a fő oka annak, hogy nem jön össze a bébi. Innentől kezdve lehet bizakodni, hiszen hamarosan összejöhet, ha elkezditek a gyógyszeres kezelést. :) A teával kapcsolatosan én sem tudom, hogy használnak-e vagy sem, de egyes babások szerint használnak.
A mensis tünetek (h előtte-utána barnázás, meg 6-7 napos mensi), sajnos ugyanezt tapasztalom magamon én is. Lehetséges, hogy nekem is az Általad megfogalmazott diagnózis állhat annak a hátterében, h 7-8 hónapja nem jön össze a baba. Márciusban én is visszamegyek a nőgyógyászhoz, és akkor már nem hagyom magam lerázni, csináltatni fogok vele hormonvizsgálatot. Eddig mindig legyintett, hogy várjam ki az egy évet, mert fiatal vagyok még (26), és h csak türelmetlenkedem. (Jó, nem így mondta, de ez volt a lényeg.)
Tincsi, te mennyi idős vagy, ha szabad ilyet kérdeznem?
Fel a fejjel, most már minden rendben lesz, drukkolok!
Tincsi
2015-02-21 15:18:36
 
Sziasztok! A héten voltam tüszőérést vizsgáló ultrahangon és kiderült, hogy nincsen peteérésem... A dokim azt mondta, nézzük meg a jövő hónapban is, és ha akkor sincs érett tüsző, akkor elkezdi a gyógyszeres kezelést. Plusz elküldött hormonvizsgálatra is. Kicsit el vagyok szontyolodva, de legalább már van egy okunk, hogy miért nem jön a baba. Van valakinek tapasztalata a hormonális gyógyszerekkel? Évekig szedtem fogamzásgátló tablettát (bár egy éve abbahagytam), gondolom az is megtette a hatását... :-( Nem tudom, hogy vágjak-e bele a gyógyteás megoldásba. Vajon az mennyi idő után hat? Hat-e egyáltalán? Természetgyógyász is írt fel teát, amit ittam, de úgy tűnik, annak nem volt hatása. De lehet, hogy csak idő kéne neki. Nem tudom...
Mindenesetre csak okulásból mondom, azoknak, akik barnáznak a menzesz előtt és/vagy hosszan tart a vérzésük, hogy minél előbb nézzenek utána, mitől lehet. Nekem személy szerint 6-7 napig megvan a menzeszem (amúgy 28 napos a ciklusom!), 3-4 napig normális, piros vérzés, utána pedig napokig barnázás. És fél éve pedig minden menzesz előtt 3 nappal barnázok egy picit, éppen, hogy csak látszik a wc-papíron vagy a tisztasági betéten, aztán 2 napig semmi, és utána megjön a vérzésem. Feltételezem, ez is a hormonális problémához köthető.
maki88
2015-02-12 09:54:27
 
Köszönöm a tippeket! :) Kipróbálom majd.
Szerencsére a "köztes vérzés" alábbmaradt, de hol vér jött, hol barnázás, összesen két napig. Remélem ez nem azt jelenti, h valami nagyon nincs rendben a hormonjaimmal. Mindenesetre, ha még egy-két hónapig nem jön össze a dolog, akkor azért megnézetem a hormonszintet, abból bajom nem lehet. :)
Vaditimi
2015-02-11 17:56:34
 
Igen, a málna levél teát ajánlják a 36. héttől, de peteérést segítő hatása miatt, s mert jótékony hatása van a női szervekre, a ciklus első felében is ajánlott inni. A ciklus második felében pedig a palástfű teát. Én így iszom most :)
Katicabogár5
2015-02-11 15:18:33
 
Nekem nem volt közti vérzés de hallottam olyat akinek szokott lenni peteéréskor
Én úgy tudom a málnalevél tea az a 36. héttől jó mert segít a tágulásban.
Vaditimi
2015-02-11 10:52:55
 
maki88! A cickafark-fű teától nekem is megbolondult a ciklusom, szóval én nagyon hamar abbahagytam. Málnalevél teát és palástfű teát iszom :)
maki88
2015-02-11 10:12:23
 
Sziasztok! Én már több hónapja folyamatosan szedem a barátcserjét (PreMens), mert a nőgyógyászom szerint nem szükséges szünetet tartani. Ezek szerint mégis okozhat problémát, ha nem szüneteltetem? Úgy éreztem, nagyon nagy szükségem van rá, mert sokat javított a mensi körüli hangulatingadozáson, meg tök jól beállította a ciklusomat. A cickafarkfű-teát ebben a hónapban elkezdtem inni, de lehet hogy amiatt (vagy lehet, h a betegségem miatt), most, félidőben elkezdtem tegnap reggel vérezni, és azóta is barnázom. Ez szerintetek normális? Nektek szokott lenni ilyen félidős vérzés?

Palástfű teára még nem tettem szert, de majd nemsokára felkeresek egy herbáriát.
Ági41
2015-02-10 19:43:37
 
Én Vita-Caps méhpempőt szedem kapszulában. Én a Medilineban vettem.
Katicabogár5
2015-02-10 19:26:49
 
Barátcserjét akkor már pont nem szedtem mert csak két hónapig szedtem de amúgy is csak 3 hónapig lehet és szünetet kell tartani
ToAdrienn
2015-02-10 18:41:44
 
Én is úgy olvastam hogy a palástfűteát az ovuláció napjától, a cickafarkot előtte.. A barátcserje kapszulát úgy tudom csak terhességig lehet, azt ti hogy szedtétek? mert ugye a terhesség nem derül ki azonnal?

köszi Mindenkinek!
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!