Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Vágyakozás a babára...

Ebben a beszélgetésben 46 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést A Te történeted témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Dinncsi
2014-11-02 17:53:00
 
Sziasztok!
Én most regeltem az oldalra.
Májusba volt az esküvőnk és 1hónapja kezdtük el a projektet.Mind a ketten vágyunk már egy babokára.Én 22éves vagyok a párom 32 lesz :)
Szedek terhes vitamintAz első próbálkozásunk nem sikerült,épp bejelentkezett 1 napja a télapó :( Hétfőn teszteltem ami persze negatív lett.Na de majd most ebbe a hónapba is projektezünk amit már várok nagyon.Szép estét csajok :)
kardvirag
2014-11-01 12:00:19
 
Szia kiscsillag! Jó, hogy írtál. Szeretettel üdvözöllek! Kardvirág
kiscsillag84
2014-11-01 11:50:04
 
Sziasztok csajok! :) Örülök,h végre van egy ilyen jellegű topik! :) 2 hónapja próbálkozunk...... Egyenlőre semmi... Én 30 vagyok, férjem 33. Ez lesz az első terhességem, gondolom nem kell mondanom Nektek,h mennyire várjuk! 2 hete kezdtem el hőmérőzni és megrendeltem egy ovulációs tesztet is, ami a jövő héten érkezik! A doki szerint nincs peteérésem, igy nagyon lesnem kell minden jelzést, hátha lesz olyan hónap, amikor elegendő sárgatest termelődik a megtermékenyitéshez! 3 hónapig ezzel próbálkozunk.... Ha addig nem jön össze a bébike, jön a hormonvizsgálat és egyebek! Ennyi az én történetem! :) Remélem hamarosan mindannyian jó hirekkel szolgálunk!
kardvirag
2014-10-31 15:56:41
 
Szia Zonett!

Igen, reméljük, hogy nem telik el 1 év és babát fogsz várni. Szerintem megvan az oka, hogy mikor jön a baba. Lelkileg készülődhetünk rá már jóval a fogantatása előtt. Én 2 évig nem próbálkozhattam vele, mert gyógyszereket szedtem depresszióra, és amíg nem stabilizálódtam, nem vállalhattam babát. Most már jól vagyok, már a gyógyszeres kezelés vége felé, minimális antidepit szedek...ha megtudom, hogy terhes lettem, lecsökkenti a dr.nőm minél előbb, ha nem, akkor még néhány hónapig szednem kell egy fenntartó dózist. Igen, talán kockázatos, de a pszichiáterem úgymond megengedte, hogy teherbe eshetek...neki is vannak gyerekei, ő is szedett gyógyszert a terhessége alatt. 25 éves tapasztalat van arra nézve, hogy a babáknak nem lett bajuk ezektől a bogyóktól. Persze még sokat olvasgatok, tájékozódom erről, de én úgy érzem, hogy ha most kell jönnie a babámnak, akkor jöjjön. Hisz most nagyon jól vagyok egészségileg, és én hiszem, hogy Isten gondot visel rám is, a babámra is. Igen, az irigység bennem is fellép néha, baratnőim babát várnak, és örülök nekik, de ott van a gondolat, hogy nekem még nincs...de szerintem ez természetes.
Köszönöm Zonett, hogy megosztottad gondolataidat, érzéseidet, sok sikert nektek!!! :)
Zonett
2014-10-31 11:35:56
 
Szia kardvirag!

Én 26,5 vagyok, a férjem a hónap elején múlt 31. Már tavaly eldöntöttük, hogy idén az esküvőnk után belekezdünk a gyerektervezésbe. Június végén házasodtunk össze, utána neki is láttunk, de így utólag tudim, hogy nem jókor voltunk együtt, mert nem gondoltam volna, hogy ilyen későn van ovum, mivel ezt már tudom így hivatalosan 2 hónapja várjuk a babánkat. Tudom nem nagy idő, de én már nagyon szeretném. Mindenki azt mondja nyugi, ne görcsölj, erre én oké, ha megmondod hogy kell megpróbálok így tenni. :) Ráadásul lelki oldalról is eléggé szét vagyok esve. A sógornőméknél most született baba, eléggé irigy vagyok miatta, bár tudom nem szabadna, de ez van. Szóval 7 év fog.gátló tabi után tavaly augusztusban abba is hagytam a szedését, mondván szépen ürüljön ki a szervezetemből, álljon be a ciklusom stb. Féltem is az első pár hónapban, hogy vajon mikor fog megjönni, lesz e egyáltalán vérzésem. Nagy meglepetésemre az elmúlt 1 év alatt átalgosan 33 napos ciklusaim vannak, az első két napon jobban vérzek, utána már nem vészes és ez tart kb. 5 napig, max 6 nap. 2 hónapja kezdtem el hőgörbét vezetni, elméletileg UH alapján van peteérésem (igaz csak 1x nézte a doki és pont akkor volt ovum)és a görbék is jelzik a peteérést. Mivel átlagosan 33 naposak a ciklusaim ezért ovum is elég későn van kb.20-24.nap között luteális fázis 12 nap. Múlt hónapban kezdtem ovus tesztet is használni mellé de a 20.napon már nem tudtam csinálni mert nem értem haza a tesztelés idejére és utána már nem is mértem, teszttel nem tudtam igazolni a peteérést, csak a görbe jelezte. Bár szúrkált is elég rendesen a hasam illetve a petefészkem környéke 3-4 napig erőteljesen. Gondoltam elkezdem enni a méhpempőt, hátha segít, de addig nem akartam elkezdeni amíg egy alap hormonvizsgálatot nem csináltatok. Na már most ezen is túl vagyok, bár csak 3.napon voltam, jó lenne ovu után is megnézetni. Az eredményeimet az "itt a görbém" fórumba beírtam. Az orvos szerint jók lettek az eredmények, bár a TSH-m magasnak találom. Már korábban írtam arról is, hogy már 3-4 nőgyógyászt fogyasztottam el, egyik sem tetszett. Most megint egy új dokin gondolkozom, akit úgy ajánlottak és történetesen endokrinológus-nőgyógyász. Megpróbálom, hátha. Neki viszem is majd a vérvétel eredményeit és meglátjuk mit mond rá. A héten voltunk spermavizsgálaton, elvben normális lett az eredmény, bár kissé a normál értékek alsó határát súrolja, ezért a doki 3 hónapig egy kis rásegítésként napi 2x1-es adagolásban FER 14 extrát javasolt. Azért is szerettem volna/szeretném legalább 1-2 alapvizsgálatot megcsináltatni, hogy ha esetleg van valami, akkor az most derüljön ki, kezeljük ha kell és ne akkor koppanjunk amikor eseetlegesen eltelik 1 év, ami természetesen nem fog eltelni mert már hamarabb várandós leszek. :D Fő a pozitív gondolkodás. Hahaha... :)
kardvirag
2014-10-30 15:15:03
 
Sziasztok! Gondoltam indítok egy beszélgetést. Szeretném, ha itt elmondanátok, hogy mióta vágytok a babára, mit tettetek annak érdekében, hogy összejöjjön vagy hogy egészségesek legyetek, vagy termékenyebbek és bármit, amit meg szeretnétek osztani velem és a többiekkel, akik itt vannak a fórumon. Üdv, kardvirág
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!