Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: hogyan viselem a sikertelen babaprojectet?

Ebben a beszélgetésben 19 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Őszintén a meddőségről témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
jusnas
2017-04-03 09:45:16
 
Ha „fertőzött” bug fut, és úgy érzi, hogy eszik láb csak a gondolatra, kiment a parkba, és ad egy túra, előállíthatjuk élni intenzív tapasztalatok és leküzdeni az akadályokat, hogy megvalósíthatatlannak tűnt, élvezi endorfinok szabadulnak fel a hullámok!
Ahhoz, hogy elindítása után nem kell sokat a berendezés: meg lehet kezdeni a rendszeres ing, nadrág és egy pár cipőt. A legfontosabb ebben a szakaszban, hogy mozgósítsa és formában szokás kiment mozogni, és akkor a dolgok természetesen jön. Idővel, megvan az ízére fut, akkor érdemes frissíteni a berendezés, és kihasználni a legújabb kütyük, hogy a teljesítmény mérésére pontosan. Ha meg szeretné vásárolni cipőt Ecco - kérjük éri el a linket - https://www.ecipo.hu/ecco.html A piacon van egy csomó kiegészítők és a különleges ruhát, hogy teszik a futó még élvezetesebbé, de mindenekelőtt meg kell tudnia támaszkodni minőségű lábbeli lábad is hancúrozásra simán és nem szenved.
Belépve egy sportbolt, akkor valószínűleg lepődni, hogy milyen sokféle futócipő van. És ez nem csak a szín, hanem anyagi és alakja a bázis.
Vaditimi
2015-02-10 14:46:22
 
brigiNo4! Mi történt veletek az elmúlt hónapokban?
brigiNo1
2013-12-13 11:57:47
 
Sziasztok!
Gondoltam megosztom Én is a történetünket illetve a problémáinkat. Másfél éve próbálkozunk a babával .Idén januárban kaptuk a sokkoló hírt hogy páromnál azoospermiát állapítottak meg de semmi több információt nem kaptunk erről csak hogy nincs . Voltunk hormon vizsgálaton arról sem kaptunk semmi információt hogy jó vagy nem jó mivel a kezelőorvosunk elment Ausztriába és nem volt senki helyettes . Akkor úgy döntöttünk hogy a kezünkben tartott leletekkel felkeresünk egy magán dokit de érdemleges választ ott sem kaptunk. Kezelte gyulladás csökkentővel mert az bőven a megengedett határon felül volt de arról hogy mi válthatja ki a meddőséget csak annyi információm van hogy bal oldali hereleszállási zavarral műtötték kiskorában és itt merül fel bennem /bennünk a kérdés hogy akkor a jobb miért nem működik . Februárban megyünk a Sote-ba újabb kivizsgálásra illetve biopsziát javasoltak talán időpontot is kapunk de eléggé el vagyok keseredve . Nekem előző kapcsolatomból van két kisfiam velem nincs semmi probléma és annyira szeretném a jelenlegi páromnak megadni hogy apa lehessen természetesen Én is nagyon szeretném hogy közös szépségünk is legyen :) csak elkeserít a tudatlanság és a várakozás :(
Butterfly
2013-10-24 19:08:50
 
Sziasztok!

Mi is a babahiánytól szenvedünk. Most már 3 sikertelen év áll a hátunk mögött. Az a tapasztalatunk, hogy csak a magánrendeléseken figyelnek ránk, a kórházakban csak egy név voltunk a papíron, de közel sem egy megoldandó eset.
Azért írom le a történetem, mert úgy érzem, ti megértitek, min mentem keresztül, továbbá hátha valaki magára ismer és tanul az esetemből.
Az esküvőnk után rögtön terveztük a babát. Bő fél év múlva terhességre gyanakodtam, ezért elmentem az orvosomhoz, de nem voltam felkészülve a hírre: fibroadenoma. Az akkori orvosom közölte (fapofával), hogy ne tervezzek hosszú távra, menjek onkológiára. Teljesen kikészültem... 1 hét múlva elvetéltem. Azóta tejcsorgásom van, ami nem múlik el. :( Orvost váltottam, de nem történt semmi. Nagy nehezen kikönyörögtem, hogy ugyan már egy vérvételre küldjön el, majd egy MR-re, de szerencsére minden rendben volt. Férjemmel is minden rendben van. Teltek-múltak a hónapok, de még mindig semmi. Az orvosom mindenre legyintett, csak írta a hormonokat. Szóval ismét váltottam, jött a HSG. Viszont végre kiderült, hogy baj van (a bizonytalanság sokkal rosszabb volt). Tudtam, mi a gond, hogy lehet megoldani, a doki meg is oldotta. De eltelt újabb fél év és még mindig semmi. Így elmentem terheléses inzulin és vércukor mérésre, ez volt az igazi hideg zuhany, IR-es vagyok és PCOS-em is van. Viszont legalább már nem a sötétben tapogatózom. Szörnyű érzés, hogy én magam vagyok a baba útjában. Mindent megteszek a sikerért, tél óta 18 kilót fogytam, tartom a cukorbeteg diétát, gyógyszert szedek és sportolok. Nagyon jó orvosom van, aki biztat.

Ugyanakkor sokszor elkeseredem, mert pl. a tejcsorgás még mindig megvan, körülöttem mindenkinek sikerül a baba.
A türelem az, ami már elfogyott... erre nem lehet nem gondolni, ha az ember erre vágyik a leginkább. Nem? Ti meg tudjátok oldani a kikapcsolást?
Ginababa25
2013-10-03 10:26:34
 
Sziasztok!

Valahonnan jó látni, hogy nem vagyok "egyedül"...
Hasonló cipőben járok mint ti, régóta szeretnénk egy babát.. Már leírni se jó. Új vagyok az oldalon, még sose osztottam meg mással a problémámat. A párom makk egészséges, velem vannak a problémák, rendszertelen ciklus és hormonproblémák. Temérdek hormonkezelés és sikertelen kezelések után se semmi. Személyesen engem lelkileg nagyon odavágott.
Fogalmam sincs, hogy mikor van peteérésem mivel a ciklusom változó, van mikor 21-napra jön meg van mikor 26-35-48 napra de volt amikor 7 hónap és 12 nap után vagy 2 év és 4 hónap után jelentkezett amikor változóan 6-tól 8 napig volt meg. Ebből kiszámítani valamit is.. már a két kezemen nem tudom kiszámolni hány orvosnál és magán orvosnál voltam "látogató" de kielégítő választ mégsem kaptam.
Annyi diagnózist kaptam már, hogy kevés lenne egy A4-es lap hozzá.
Hogy hogyan viselem a sikertelen baba projektet? Leírhatatlan és kimondhatatlan..
Sok sikert kívánok nektek és remélem egyszer ide is beköszönt a gólya!

( 7. éve sikertelen baba projekt)
Tündérke
2013-08-23 15:40:13
 
Sziasztok !
Mi már 3 éve próbálkozunk a babával ,de sikertelenül már minden kivizsgáláson túl vagyunk,és minden rendben van a páromnál és nálam is .Múlt hónapban volt az első inszeminációnk .De nem sikerült :( Kiborultam teljesen...
Betty78
2013-08-17 00:32:20
 
Sziasztok!

Másfél éve próbálkozunk. Folyamatosan olvaslak benneteket. Lassan egy éve, hogy vezetem itt a görbémet és ovu tesztet használok, terhes vitamint szedek, stb. stb.
Úgy érzem mindent megpróbáltam az orvos kivételével. Nagyon szeretnénk már. Ma este a párom testvére bejelentette nekünk, hogy babát várnak, ők nem is tervezték, nem is akarták. Örülök nekik, tényleg. Csak nem tudom,hogy fogom átvészelni ezt az időszakot.
mumleszek
2013-08-08 10:44:20
 
szia Mayann

minden elismerésem, én nem bírnám ki, ha nem azonnal kapnék infót az eredményekről. Én Belgiumban élek, itt az eredményt bárminemű vizsgálatról szinte azonnal elmondták.

Nem az számít, hogy ki mit mond mármint az időről persze, hogy fontos neked és az 1 év is sok idő, ha az ember nagyon vágyik a babára. Az én férjem 43 éves, de el kell mondjam, hogy szerintem, ha az Ő leletei rendben vannak, nálunk pl. ez a helyzet akkor a férfi részéről a kor (szerintem) nem gond... persze a rossz az, hogy a gyermekünk kevesebbet lehet majd együtt az apukájával... ahogy az évek szállnak... de ezen felesleges előre gondolkodni...Azért azt h a doki ilyeneket mond h bele kell húzni... hát nem tudom én nem értékelném, de remélem viccesen mondta ezt nektek?

Bár biztosan hallottál már sok dologról és mindenki adja a tanácsokat azért én leírom. Nálunk nem találtak semmit, ami néha úgy érzem rosszabb, mintha tudnánk, hogy pl. az átjárhatóság lenne a gond vagy valami más.. szóval mi nem tudjuk miért nem jön össze a baba és pont ezért én nagyon ellene vagyok, hogy lombikkal oldódjon meg a kérdés, ezért mindent kipróbálok ami természetes és alternatív... Én diétázni kezdtem aminek a lényege, hogy jobban érzem magam (nem vagyok kövér sosem voltam, de 2 kiló lement és sokkal jobban érzem magam, mert nincsenek felfújódási bajaim. Elkezdtem az Aviva tornát amit most már 7 hete csinálok ezt mindenképpen tudom ajánlani, szerintem megéri megtanulni főleg mert nem csak babavárás esetére jó. http://avivamodszer.hu
Az én esetemben mivel nincs meg az ok... úgy döntöttem kipróbálom a hipnózist, hátha a lelkiekkel van valami defekt. :) Jövő héten megyek haza Bpre akkor találkozom a szakértővel.
Ja még kérdezném, hogy te hány éves vagy? Én 36. És mi 4 éve próbálkozunk hivatalosan mármint a kórházba azóta járunk, de voltak kihagyásaink és hát nem túl gyors a dolog mert egy csomó protokolt végig kellett követni, szóval én úgy szoktam mondani, hogy részemről mi 2 éve próbálkozunk... :) oh még annyit, hogy mi nekünk 7 inszeminációnk volt eddig és ebből 2 pregnyl injekciós a többi gyógyszermentes, szóval nagy beavatkozások még nem történtek. Nekem már a pregnyl is okozott problémát, szóval tényleg a hormon injekciók tabletták nekem már pszichésen is gondot okoztak... De hát mindenki más. Remélem segítettem azzal amit írtam.

sok sikert és írj ha tudsz
Mayann
2013-08-05 21:57:10
 
Sziasztok,
Mi 1 éve próbálkozunk lassan és elkezdtük a meddőségi kivizsgálást. Most csütörtökön lesz az átjárhatósági vizsgálat és augusztus végén , szeptember elején a záró konzultáció. Ami zavaró, hogy semmilyen leletet nem mutatnak meg, ami már készen van, mert azt mondják egyben fogja az orvos kiértékelni, egyre türelmetlenebb vagyok. Persze most gondolom azok akik már régebben próbálkoznak azt mondják mire ennyi idő után? Csakhogy az én férjem már 44 éves és azt mondta a doki, hogy bele kell húznunk. Nálam hpv-t diagnosztizáltak 3 éve és azóta sem tűnt el, ráadásul a legrosszabb fajta, ezen felül endometriózis gyanú áll fenn. Csak azért nem tény, mert azt mondják, hogy anélkül, hogy nem volt laporoszkópiás vizsgálat nem jelenthetik ki, de szinte 100%. Ezen felül kiderült, hogy pajzsmirigy alulműködésem van tehát minden összejött. Én azért nagyon reménykedem és türelmetlenül várom az eredményt. Nem egyszerű úgy, hogy a férjemnek már van az előző házasságából két nagy gyereke, csak én nem tudom megadni boldogságunk "beteljesülését". Ennek ellenére reménykedem és biztatok mindenki mást is, hogy ne adja fel!! Ha esetleg van valakinek jó tanácsa, akár a lelkiekre nézve akár gyakorlati tekintetben, örülnék, ha leírná..
Előre is köszönöm..
csillka
2013-07-15 15:12:01
 
mumleszek

Az én férjem születésnapja is most volt :D Sőt ebbe a hónapba van a megismerkedésünk évfordulója, és a házassági évfordulónk is:) Milyen jó volna ha ebbe a hónapba megfoganna a babánk és akkor már 4 dátum lenne júliusra :)

Mindenkinek kitartást, és kellemes hetet!
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!