Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Stressz

Ebben a beszélgetésben 3 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
bodadia
2012-09-27 16:21:58
 
Szia Pepibaba!

Én nem vagyok szakértő, csak a saját tapasztalataimat tudom megosztani veled. Amikor húzós napom/időszakom van pl. vizsgák, meló, család miatt, én tudatosan szervezni szoktam magamnak olyan programokat, amikkel a célom, hogy magamat kényeztessem és ne a gondokkal legyek elfoglalva, hanem másfelé terelődjenek a gondolataim, kikapcsolódjak, felüdüljek, ellazuljak. Pl. meló után egy erobik óra és egy szaunázás, vagy egy szolizás - télen a szürkeségben egy kis napfény csodákat tesz az ember lelkével! -, hétvégén kirándulás erdőbe/tópartra, kávézás-sütizés-fagyizás egy rég nem látott baráttal, vagy csak megnézem valamelyik kedvenc filmemet, esetleg csinálok egy jó habos fürdőt és egy jó könyvvel beleveszem magam. Amikor a házunkat vettük, napokig alig bírtam aludni, totál feszült voltam - aztán elkezdtem locsolni a virágaimat otthon, közben nézegettem, melyik hogyan növöget, melyiket kellene átültetni, szóval csak matattam velük - és a végén teljesen meglepődtem, hogy sokkal nyugodtabb lettem.
Emellett igyekszem kihasználni-kiélvezni az élet apró örömeit: jó időben kerülök egyet hazafelé, hogy átsétálhassak egy szép parkon vagy tömegközlekedés helyett inkább gyalogolok; örülök a madáretetőnkre érkező cinkék reggeli csivitelésének; ha jó szám szól a rádióban, felhangosítom és táncolok (persze, csak ha más nem látja :-), nézem és belefeledkezek abba, ahogy a macskám mosakszik, gyönyörködök a naplementében és a felhők formáiban... Néha egy jó bőgés is sokat tud segíteni az ember lelkének - amit egy romantikus vagy megható filmmel, könyvvel simán elő lehet idézni.
A lényeg, hogy tudd félretenni a gondokat és másra figyelni, feltöltődni, kikapcsolódni, és örülj az élet apró csodáinak!
Adminisztrátor
2012-09-27 12:39:55
 
Szia!

A stressz oldásában szakértőnk, Bóta Tíma tud neked hasznos tanácsokat adni! Itt tudod elérni őt: https://tervezettbaba.hu/segitseg/bota-timea

szia
Szabó Petra 
pepibaba21
2012-09-25 21:38:16
 
Sziasztok! 
Szeretnék segítséget kérni, hogy hogyan tudnám pozitivan kezelni a stresszes hétköznapjaimat! Régebben sok sérelem ért az életben és most vhogy megint ez az időszak kezd úrrá lenni rajtam de mivel szeretnék kisbabát nem hiszen jó ötlet hogy ennyit stresszelek! Szeretném ha tudnátok egy két tanácsot adni!!! Köszönöm!
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!