Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Méhpempő

Ebben a beszélgetésben 29 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Jucus78
2017-06-30 11:35:35
 
Sziasztok!

Egy hete voltam az első ultrahangon, és igaz még csak a petezsákot látta az orvos, de minden rendben volt és remélem most is,szóval nagyon megnyugodtam.
Azért néha csinálok tesztet, bár ha valami baj lenne, annak lenne jele, nem?
Jövő hét szerdán ismét uh, akkor lesz 7 hetes és már szívhang is várható.
Ha minden ok bejelentjük a családnak. Mivel annyira - még- nem vagyok rosszul, csak szédelgek, fáradt vagyok, a cégnél még nem akarom bejelenteni, talán a 10.hét körül...
A szülésről is olvasgattam, nem muszáj erőszakos és kínban fetrengősnek lennie, bár az orvosok hozzáállása aggaszt, mert ők eléggé beleavatkoznak a természetes szülés rendjébe, elvileg szépen ellazulva magától is jön ki a baba, nem kell erőltetetten kinyomni.
Mondjuk a császárnál annyival jobb, hogy nem kell szenvedni, és manapság már rutinműtét :)
Andi hány heted van még a szülésig?
Andi198729
2017-06-21 16:30:43
 
A legfontosabb a pozitív hozzáállás, hogy minden rendben lesz, bár tudom magamról, hogy én is aggódtam az első 12 hétig. Tervezett császármetszésem lesz, az okok: -8-as dioptria, kiskorban lágyéksérv műtét, és a mióma. Félek tőle, hogy fölvágnak, de a természetes szülés is fájdalmas, és elhúzódó. Mindkettőnek megvan a maga előnye, és hátránya. Én a szívem mélyén kisfiúra vágyom, így első babánál, és nagyon bízom benne, hogy jól láttuk, hogy valóban az. Bár lányoknak nem hiszem hogy lenne zacsija, meg rúd a lábai között. :D
Jucus78
2017-06-21 15:28:30
 
Köszi Andi, de még para vagyok, ha holnap megnyugtatnak hogy minden oké, akkor kicsit megnyugszom szerintem. Bár ez az első pár hét izgulós, mindegy bármi lesz, el kell fogadni. És nem félsz a szüléstől? Kérsz majd fájdalomcsillapítást?
Olvastam valami TENS készülékről, állítólag hatékonyan csökkenti a fájdalmat.Bár nálunk itt Veszprémben nem tudom mennyire rugalmasak a szülészeten, na de még nem ugrom így előre.
Én azért majd tudni szeretném, hogy kislány vagy kisfiú? Mindkettő cuki, csak a kiváncsiság miatt :)
Van egy szódabikarbónás teszt, asszem a tizenvalahanyadik héten már meg lehet csinálni. kevés szódabikarbónára kell önteni a reggeli pisit és ha pezseg, habosodik mint a sör, akkor fiú, ha nem csinál semmit, vagy olyan spriteos, akkor lány. Állítólag a pisi lúgossága, savassága nem egyforma fiúnál és lánynál. A csajnak bejött a youtuben hogy fiú :)Olvasok én mindenféle lököttséget...
Andi198729
2017-06-21 15:15:08
 
Szia Jucuc, szívből gratulálok neked! Nagyon örülök, hogy sikerült a baba, a teszt nem hazudik, ha két csíkos, akkor biztos a terhesség :) Az nagyon biztató, hogy nincs görcs, vérzés, ne is legyen! Az viszont nem baj, hogy hányingered nincs, nekem sem volt sosem, az elején sem. A méhpempő tényleg hatásos akkor :) Én a 26. hétben vagyok most, direktben nem kérdeztük meg a babánk nemét, de úgy néz ki, hogy kisfiú. Pocak már jó nagy, lábaim dagadnak, és kis mértékben vérszegény lettem, a terhesség alatt a hormonoktól kialakult egy mióma, de ez a szülés után vissza fog húzódni. Simán bevállalhattok még második babát, szerintem nem korfüggő a babavállalás, csak riogatják az embert, hogy nem ajánlatos 35 év fölött szülni, kérdem én, miért nem? Hogyne lehetne, ha az ember egészséges, minden jól működik, akkor a kora nem befolyásolja. Mi is szeretnénk második, sőt lehet hogy még harmadik babát is. :D De előbb az első szülésen legyek túl, aztán a továbbiakat meglátjuk :)
Jucus78
2017-06-21 14:49:04
 
És eszem a méhpempőt is, terhesség elején külön jó a progeszterontermelésre. :)
Jucus78
2017-06-21 14:46:31
 
Szia Andi!

Huh képzeld, abban a ciklusban nem, de úgy néz ki,sőt tuti, hogy a mostaniban igen!
Egy hete kétcsíkosokat tesztelgetek, kicsit húzodozik az alhasam, meg a melleim feszülnek, reggel is már gyönyörű egyforma csíkos lett a terhességi teszt.Holnap megyünk este nődokihoz, szétizgulom magam, már a szülésen is idegeskedem, aztán amikor kisbabát látok olvadozok.
Ja az az érdekes, hogy májusban nem is nagyon foglalkoztam napi szinten a méregetéssel, sőt ovu tesztet se néztem mindig, amikor kellett volna, tök letettem erről a hónapról, erre múlt hét hétfőn valami belső sugallatra csináltam tesztet, mondván, na csak hogy rákészüljek a Piroskára. Halványka 2.csík jelent meg, ami miatt nem hittem el még pár napig.
14.napon késő este voltunk együtt, ezek szerint másnap vagy azután lehetett peteérésem. a hőm aznap leesett 36 fokra :) És Te hányadik hétben jársz?
Nekem ő lesz ha minden jól megy az első picurkám. 38,5 éves vagyok, így még egyet be tudunk vállalni, de még csak ma vagyok kb az 5.hétben, ami nagyon necces. Bár az talán eddig jó jel lehet, hogy egy csepp vérzés se volt, se görcsök, hasonlók.Gyanús is, hogy még csak nem is hányok. Bár az édeset jobban kívánom mint mást, igaz alapban is édesszájú vagyok :)Grafikont nem itt vezetek, ezért nem tudok csatolni, 36,6 és 36,8 között ingadozik most a hőm, ami nem rossz.
Andi198729
2017-05-19 14:44:15
 
Jucus, sikerült a baba ? Remélem igen, hisze írtad, hogy előző hónapban megfelelő időben voltatok együtt, és remélem siker koronázta :)
Andi198729
2017-04-04 14:57:21
 
Jucus, ez tényleg szép görbe, pontosan kiolvasható a hőleesés, és a hőemelkedés. Biztosan segített a méhpempő. Biztosabb választ kapsz majd, ha ovuteszttel kombinálod a hőmérőzést. Nekem volt olyan szeptemberben, hogy volt egy nagy hőesés, másnap picit emelkedett, harmadnap még egy picit, és aztán az utánavaló nap emelkedett csak meg, akkor volt peterérésem. Tehát nem minden esetben a hőesés utáni emelkedett napon van, lehet később is 1-2 nappal.
Jucus78
2017-04-04 14:26:27
 
Ja itt elég furán a 18.napot jelölte ovusnak, pedig a 36fokra hőleesés a 17.nap hajnalán volt, szóval utána pár órával lehetett a peteérésem. :)
Jucus78
2017-04-04 14:24:45
 
Szia Andi, 30-án lehetett ovu, a hőgörbémből most eléggé jól kiolvashattam. Vagyis a 17. napon, és a 16.-on este együtt voltunk párommal, szóval elég ügyesen eltaláltuk az időt. Persze ez még csak félsiker, de legalább már látok esélyt a fogantatásra :) Én hiszek benne, hogy nem magától, hanem a méhpempőtől javult a görbém is, vagyis a hormonjaim egyensúlya, előtte nem igazán volt ennyire kiolvasható.
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!