Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Méhpempő

Ebben a beszélgetésben 29 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Anette1985
2017-07-26 16:10:54
 
Szia Kira! Én a ciklusom közepén kezdtem el szedni és szedtem a mensim alatt is. Nem csináltam ebből problémát mivel a méhpempőt nem csak "gyermekáldásra" használják, hanem általános immunerősítésre és sok egyéb dologra is, amik nem kötődnek a ciklushoz. Egyébként nagyon szép, szabályos ciklusom volt attól függetlenül, hogy nem az elején kezdtem el szedni.
Kira84
2017-07-26 09:26:15
 
Sziasztok lányok, tanácsra lenne szükségem. Megvettem az első adag méhpempőt,nekem úgy mondták hogy a vérzés elmúltával kezdjem el szedni.De nálam az baj hogy ebben a hónapban a mensi előtt már 8 nappal pecsételtem. Doki megnézett szerinte nincs gond csak felborúlt a hormonom a clostys hónaptól..Szóval 8-nap pecsételés majd nagy nehezen be indúlt bár kevesebb mint szokott leni 4 napig erősebb volt csökkent de még mindig pecsételek.Így is el lehet kezdeni a szedést?
Andi198729
2017-07-06 14:49:14
 
Jucus, gratulálok a picurhoz! Minden rendben lesz :) Abban én is biztos vagyok, hogy nemcsak a fogantatást segítette elő, hanem segített megtartani a picurt :) Mert előtte volt olyan hónap, amikor nem volt peteérésem, és volt, hogy pecsételtem menzesz előtt, és nem volt elég hosszú a luteálisom. Valószínű hogy a gyógyteáktól, amikkel szépen bekavartam a normális ciklusomba.
Kifli, neked is össze fog jönni a baba, meglátod, és nyugodtan szedheted a méhpempőt legalább az első 3 hónapig :)
Kifli
2017-07-06 14:43:44
 
Köszönöm szépen a választ, és gratulálok. :) Az a "gond", hogy akik ajánlották méhpempőt, azoknak is már az első hónapban összejött a baba, így a további szedésről nem tudtak tájékoztatást adni. Egyébként mindketten szedték tovább a várandósság alatt is, de ez a mellékelt tájékoztatón is így van írva.
Jucus78
2017-07-05 21:41:02
 
Sziasztok!

Ma voltunk ultrahangon, a kis picurunk 7 hetes és volt szívhangja! Nagyon gyorsan vert neki, úgy megnyugodtam, hogy rendben van. Én szedem a méhpempőt most is, én csak jót tudok róla mondani, a peteérésemet és a ciklusomat is szépen beállította, szerintem a progeszteronomat is, a kis picurkának is szerintem segít megmaradni. Úgy is tűnik, hogy köszöni szépen, remekül van a kis drága.
Andi198729
2017-07-05 13:06:00
 
Szia Kifli! Nekem csak pozitív tapasztalatom van a méhpempővel, ugyanis nekem ennek fogyasztásának köszönhetően jött össze a baba. És rögtön az első méhpempőt fogyasztós hónapban :) Arról sajnos így nem tudok nyilatkozni, hogy jó-e szünetet tartani, vagy nem, mert nekem nem kellett huzamosabb ideig szednem, de szerintem nem fog ártani, sőt, inkább használ, mindent rendbetesz, és a méhpempő nem hormon, hanem természetes csodaszer, van, aki immunerősítőnek is szedi, én a terhességem 3 hónapjában is szedtem, hogy erős legyen a méhnyálkahártyám, és meg is maradt a picur, 28. hétben járok most :)
Kifli
2017-07-05 12:09:35
 
Sziasztok! Még új vagyok az oldalon, ezért elnézést, ha nem tartok be valamilyen protokollt. Talán kezdem is a kérdésemmel: ki, hogyan, milyen hatással fogyasztotta a méhpempőt? Én 30 nappal előtt kezdtem el szedni a "csodaszert" az első menstruáció-mentes napomtól 28 napig, a 29-ik napon megjött, így 32 napos lett a ciklusom. Nagyon-nagyon örültem, mert a fog.gátló abbahagyása óta eltelt egy évben ez volt az első "normális" ciklusom. Az összes többi 38-40 napos volt. Ráadásul a grafikon szerint is úgy tűnik, volt peteérésem. Viszont úgy alakult, hogy júniusban nem tudtunk még "próbálkozni". És itt jutunk el a kérdésem lényegéhez. Szerintetek hogyan szedjem tovább a méhpempőt? A szórólapon (amit a pempővel kaptam) azt írták szünetet kell tartani, így is terveztem, de úgy örülök, hogy végre volt egy normális ciklusom, és olyan jó lenne, ha akkor is az lenne, mikor már próbálkozunk, hogy teljesen elbizonytalanodtam. Egyrészt félek, ha folytatom a szedését (csak a vérzés idejét hagyom ki), összezavarom a hormonjaimat (most kifejezetten fájdalmasan indított a menstruáció), másrészt nem akarok 40 napot várni, hogy megint legyen egy normális ciklusom. Minden tanácsot tapasztalatot szívesen fogadok! :)
Andi198729
2017-07-04 12:49:19
 
Szia Jucus! örülök, hogy minden rendben van veletek :) első körben a petezsák ( nagy fekete) és benne a szikhólyag (kis fehér kör) látszódik. mi is jól vagyunk, a 28.hétbe léptem, jövő héten van az utolsó hetem a munkában, utána pihi. Lábaim már nagyon vizesednek. A strandolást én nem ajánlanám, mi is voltunk welnessben 2 hete, de nem mentem be a medencébe, és a Balatonba is csak térdig. Medencékben bármilyen fertőzést el lehet kapni, mert terhesség alatt különösen fogékonyak is vagyunk rá, a melegvíz, meg alapból a medence, amibe belülünk, vagy bármilyen víz, fiatal terhességnél vetélést is előidézhet, aki már vége felé jár, annak meg be is indíthatja. Épp ezért nem ajánlják a kádban fürdést sem, sokkal inkább a zuhanyt.
Jucus78
2017-07-04 11:40:44
 
Szia Andi!

Remélem tényleg minden rendben lesz, egyelőre minden ok, inkább az émelygés és rámtörő farkaséhség váltakozása ami most zavar, örülök hogy nem hányok, de attól még olyan vagyok sokszor, mint aki másnapos.És hullafáradt vagyok estére. Szegény páromnak nem vagyok valami szórakoztató most. Holnap 5-re megyünk a nődokihoz, nekem ami érdekes volt, hogy hasi ultrahanggal nagyon jól látszódott két hete az a kör alakú izé, ami a babakezdemény, a szikhólyag vagy petezsák?
Valsz. jó kis gépe lehet. Magánorvos, és nemrég ajánlották, nagyon alapos, meg normális.
És Te hogy vagy? Ilyenkor amúgy lehet strandolni? Augusztusban megyünk egy hétre Sopronba, és a környéken vannak fürdők, talán a gyógyvizest kihagyjuk, de sima strandra vajon mehetnék? Persze valami fertőzés védelemmel, van ilyen úszótampon stb.
Andi198729
2017-06-30 12:07:52
 
Szia Jucus! Gratulálok szívből a babához! És ne aggódj minden rendben lesz :) Ha gond van, annak vannak jelei. Tudom, első körben én is nagyon paráztam. Egy tanács: ne ijedj meg ha a 7.héten még nincs szívhang, én is úgy jártam, elmentem a dokihoz vissza, és embriót se látott még nemhogy szívhangot, de szerencsére dokit váltottam, most egy fiatal doktornőm van, és ő a 8.héten rögtön látta az embriót szívpulzálással, és hozzátette, hogy az előző héten is látszódhatott, mert szép nagy. Az előző dokinak se a gépe, se a szeme nem volt jó, bele se merek gondolni mi lett volna, ha hozzá megyek vissza, és megint nem lát semmit.
Nekem már csak 13 hét van hátra a szülésig, most múltam 27 hetes. Sokat ficánkol és rugdos a picurkánk.
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!