Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Kismamáknak

Ebben a beszélgetésben 37 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést A Te történeted témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Moha13
2013-02-20 07:17:54
 
Ja, most látom, hogy a lázról azt írod, hogy már nincs. :)
Bocs
Moha13
2013-02-20 07:16:27
 

kispele
2013-02-19 17:35:43
 

Hűtőfürdő? Ahhoz nem kell semmit sem beszedni, de a lázat szépen leviszi (van, akinél nem jön be). Persze ez csak egy felvetés, én nem vagyok orvos...de esetleg kérdezz rá a dokinál, mit szól hozzá...:)
Szuszi
2013-02-19 21:41:45
 
Szia Kispele!

Növérem (gyógyszerész), 3.babát várja, és egyfolytában beteg, sose kapott el ennyi nyavaját. Azt mondta, hogy ő a Sinupret cseppet használja,megivott belőle már kb 5 üveggel, annyira rosszul van. Elméletileg ugye nem javasolt semmit szedni a kismamáknak, de Ő ezt be merte szedni! Végig nézett minden lehetséges köptetőt, de ezt tartotta a legjobbnak!
Jó babavárást nektek :)

SZ
kispele
2013-02-19 17:35:43
 
Szia! 
amúgy jól vagyok, a betegséghez képest.  
párszor hánytam a 6-11.hét között. a héten már hányingert se érzek. remélem, hogy nem okozott semmi bajt a betegség!!!
lázam már szerencsére nincs, de még köhögök, s nem akar felszakadni a váladék, csak erőlködök :(
nem tudom, milyen köptetőt szabad beszedni, mert még a háziorvos sem ajánlott semmit, mert ő sem mer semmit adni 1. trimeszteres kismamának. a lázat mondta ő is, hogy azt mindenképpen csillapítani kell.
én nem dolgozom már a fenyegető vetélés miatt és a munkaköröm sem igazán a legjobb kismamáknak (pici és picit nagyobb gyerekekkel foglalkozom, ahol mindig tombol a betegség, a bárányhimlő, a pillangóvírus...).  
 én majd csak jövő héten megyek uh-ra. 
örülök, hogy nyitottad ezt a fórumot :)
erikava
2013-02-19 15:54:19
 
Szia!! Végreeeee nem vagyok itt egyedül. :) És a gondolataimmal sem. Mármint ami a kombinált tesztet illeti... Annyit agyaltam rajta, mit csináljak, körbejártam minden oldalról, orvos, védőnő, kismamák... mégis olyan nehéz volt eldönteni, bár igazából, azért döntöttem úgy, hogy nem végeztetem el, pontosan, amit te is írtál. Én ma voltam vérvételen, és csütörtökön megyek uh.-ra, már nagyon várom. Alig tudok aludni. Az első terhességem alatt nem volt ilyen, minden olyan természetes volt, most meg annyit aggódok, hogy lassan belebolondulok. Miért van ez??? Nem tudom. 

Ami a betegséget illeti, én is voltam, kétszer is, lázam ugyan nem volt, de az orvos azt mondta, inkább lázcsillapító, mint láz, mert az veszélyesebb a babára nézve. És amúgy hogy vagy? Én a fáradtságon túl jól vagyok, bár munka mellett nem csodálom a fáradtságot sem. Meg néha szétpattanok az idegtől, de amúgy jól vagyok. Te?
kispele
2013-02-19 09:06:50
 
szia!
én sima 12 hetes uh-ra megyek, de nem a pénz miatt.
a down-szűrés esetén sem adnak 100%-os eredményt, s fölöslegesen nem akarok aggódni, anélkülis eléggé aggódós vagyok egy korábbi vetélés miatt.
hallottam, hogy valakinek azt mondták - még genetikai tanácsadáson is -, hogy minden a legnagyobb rendben, mégis down szindrómás baba született, s olyat is, hogy azt mondták, beteg lesz a baba, aztán mégis egészséges lett. inkább kihagyom ezt a fölösleges parát. úgyse vetetném el, ha kijönne, hogy lehet, hogy beteg, mert mi van, ha mégse, én meg nem vállaltam az egészséges gyermekünket.

már nagyon várom a 12 hetes uh-t, már nagyon izgulok, hogy minden rendben van-e, a napokban lázas voltam, még gyógyszert is kellett bevennem, most meg lement a hőm 36,5-re. ez nem alacsony?
erikava
2013-02-06 12:00:38
 
Sziasztok! Azért nyitottam új topikot, mert már annyi féle van, de a babavárásos és a másfél éve próbálkozunk topikba már nem akartam írni. Szóval keresem beszélgetőpartnereimet, akik babát várnak! 

Kispele, bodadia, és a többiek!! Őket tudom név szerint, mert velük együtt kezdtük, csináltuk végig a "babára várást", de bocsánat a többieknek, persze benneteket is várunk!!  

Rögtön az első kérdéssel nyitom is. 12 hetes uh, avagy kombinált teszt? Nálunk, itt Debrecenben ez két külön dolog. Az egyikért nem kell fizetni, a másikért igen. A hagyományos tarkóredő mérés, amiért nem kell fizetni, és a kombinált, amiért igen. Akik még az elején járnak, vagy már túl vannak rajta,  ti mentek? Voltatok? Az orvosotoktól, a védőnőtöktől milyen tanácsot, véleményt javaslatot kaptatok erre vonatkozóan?? 

Apropó! Debreceni van valaki???
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!